43 године постојања Технолошког факултета

Сајам запошљавања сутра у Лесковцу
18.10.2022.
ЗА ЗАРАДЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ ИСПЛАЋЕНО ПРЕКО 82 МИЛИОНА ДИНАРА
20.10.2022.
Сајам запошљавања сутра у Лесковцу
18.10.2022.
ЗА ЗАРАДЕ ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ ИСПЛАЋЕНО ПРЕКО 82 МИЛИОНА ДИНАРА
20.10.2022.
Технолошки факултет Универзитета у Нишу, најстарија високошколска установа у Лесковцу, данас је уз бројне званице прославио 43 године постојања и рада.
На академији су данас говорили декан факултета проф. др Драгиша Савић, председник Савета факуктета проф. др. Сандра Константиновић, ректор Универзитета у Нишу проф. др. Драган Антић, као и други истакнути представници академске, војне и црквене заједнице.
Свечаној академији је са сарадницима присуствовао и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић. Говорећи о факултету, градоначелник је истакао да установа има немерљив значај за град, те да се због одличне репутације број студената из године у годину повећава.
„Технолошки факултет у Лесковцу представља врхунску образовну и научно-истраживачку организацију и институцију од посебног друштвеног интереса. Овај факултет успешно прати развој хемијских, фармацеутско-козметичких, полимерних, прехрамбених, текстилних технологија, као и технологија у области заштите животне средине. Све то представља основу за модерну привреду у оквиру технолошког развоја наше земље у 21. веку.
Град Лесковац је препознао све те квалитете и ову високошколску установу на четрдесетогодишњицу постојања 2019. године одликовао Октобарском медаљом“ – казао је градоначелник уз честитке поводом Дана Технолошкoг факултета.
Декан Технолошког факултета у Лесковцу, проф. др Драгиша Савић, најпре се свима захвалио што су се одазвали позиву да присуствују Свечаној академији, која се ове године организује након две године паузе због пандемије вируса корона. Он је подсетио на историјат Технолошког факултета и успехе које је током више од четири деценије постизао у образовном и научно-истраживачком процесу. До сада је на њему дипломиралао преко 2200 студената, мастер диплому је стекло 273 студента, да је са њега потекло 66 магистара и 87 доктора наука. Декан Савић је посебно нагласио успешну сарадњу факултета са локалном самоуправом, јер је та сарадња неопходна не само како би се развијала привреда, већ и да би што више младих остало у овом окружењу.
Проф. др Сандра Константиновић, председница Савета Технолошког факултета, истакла је:
„Сви наставници и сарадници Технолошког факултета инсистирају на активнијем укључивању студената у наставни процес, подстичу њихову знатижељу, креативност и самосталност. У томе нам помаже и искуство послодаваца, њихови предлози и сугестије, као и предлози наших студената, који су најважније показатељ квалитета рада Факултета. Дубоко верујем да Технолошки факултет, с обзиром на вишегодишњу традицјију, има капацитет да се још више развија и да напредује“.
Ректор Универзитета у Нишу, проф. др Драган Антић, у свом обраћању је навео: 
„Овај факултет поврдио је свој потенцијал да буде активни чинилац у оквиру привредног развоја, јер само знање може покренути точак напретка у јужној Србији. Млади људи су носиоци развоја, не само својим младалачком енергијом, већ и знањем, идејама и креативношћу. Велика је одговорност обезбедити им реалне услове за бољи живот у свом родном граду, у својој кући. Подржавамо напоре локалне заједнице која препознаје напоре академске заједнице да учини све са своје стране у циљу стварања услова за практичну примену научних резултата."
У склопу свечаности додељене су награде најбољим студентима, јубиларне награде запосленима, као и признања и пригодни поклони пензионисаним професорима факултета и заслужним сарадницима.