Установа за одрасле и старије обележила 58. година рада

ЗВАНИЧНО УРУЧЕЊЕ БФЦ СЕРТИФИКАТА
17.10.2022.
ПОДСЕЋАМО: САНАЦИЈА ХАВАРИЈЕ НА ЦЕВОВОДУ ПИТКЕ ВОДЕ ПОЧИЊЕ У СРЕДУ
18.10.2022.
ЗВАНИЧНО УРУЧЕЊЕ БФЦ СЕРТИФИКАТА
17.10.2022.
ПОДСЕЋАМО: САНАЦИЈА ХАВАРИЈЕ НА ЦЕВОВОДУ ПИТКЕ ВОДЕ ПОЧИЊЕ У СРЕДУ
18.10.2022.
У клубу за одрасла и старија лица у Лесковцу прослављено 58 година постојања и рада Установе за одрасле и старије.
Том приликом, присутнима се обратио градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, који је честитао рођендан овој утанови и истакао:
„Велико ми је задовољство да вас поздравим данас и део дана проведем са представницима установе у којој се због услова и погодности које нуди, као и због љубазног и професионалног особља, тражи место више. Нега и пажња, дружење са људима који су им генерацијски и искуствено блиски, повод је да многи наши суграђани бирају ову Установу да у њој проведу треће доба. Породице корисника могу да буду потпуно мирне и безбрижне, знајући да су њихови родитељи, баке и деке, на безбедном, да се о њима стручно особље добро и савесно брине, као о члановима сопствених породица.
Град Лесковац препознаје значај Установе за одрасле и старије и увек јој пружа подршку у раду. Пре неколико година, зграда Установе је прошла кроз комплетну реконструкцију, у коју је уложено 62,2 милиона динара, чиме су корисници услуга добили модеран, пријатан и функционалан амбијент. Осим тога, недавно је из донације Владе Републике Србије, Установа за одрасле и старије добила ново санитетско возило, у вредности од 4,2 милиона динара, што је значајно унапредило квалитет здравствене неге корисника. Из буџета града се финансира и услуга геронтодомаћица и функционисање Клуба у којем се тренутно налазимо. На годишњем нивоу за ове намене се издваја 15 милиона динара. Репутација коју ова установа има и задовољни корисници су показатељ успеха ове институције, а ми ћемо се као тим трудити да вам пружимо сву подршку која вам је потребна“.
Директорка Установе за одрасле и старије у Лесковцу, др Гордана Савић, истакла je да је током 58 година постојања Установа расла и развијала се, те да је на почетку рада бројала четворо запослених и шесторо корисника, а данас збрињава 180 лица.
"Перманентно радимо на унапређењу наших услуга, проширењу капацитета, имплементацији пројеката, побољшању инфраструктуре, у чему нам несебично помажу Министарство за рад, борачка и социјална питања и Град Лесковац. Наша Установа се суочавала са бројним препрекама које смо успешно превазилазили, зато што наш колектив има довољно храбрости и посвећености да се посвети корисницима како би своје животе провели у срећи и знали да смо ту за њих."
Градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, на данашњој свечаности поводом Дана Установе за одрасле и старије, примио је захвалницу за дугогодишњу успешну и квалитетну сарадњу. Захвалнице су уручене и установама, појединцима и медијима са којима ова установа успешно сарађује.