Нова игралишта за децу и полигон за псе

Традиционална додела награда младим талентима
11.10.2022.
Сутра без струје делови осам улица у Лесковцу
12.10.2022.
Традиционална додела награда младим талентима
11.10.2022.
Сутра без струје делови осам улица у Лесковцу
12.10.2022.
"Израђена по правилнику о безбедности дечјих игралишта што је врло битно и за децу и за све нас. Игралишта су правоугаоног облика и са гумираним подлогама што је такође битно за безбедност деце која ће бити на овим игралиштима.  Ово игралиште је 295 метара квадратних у Радничком насељу, у МЗ Ветерница 85 метара квадратних. Поред тога уређен је и простор око самог игралишта. Циљ је да овде засејемо и траву, да имамо зеленило али и да прилаз самом игралишту буде безбедан и уређен и, као што је и градоначелник рекао, поред ових радова извели смо и радове на рехабилитацији коловоза на приступној саобраћајници како до овог игралишта тако и до игралишта за мале спортове, али и до самог хиподрома односно аеродрома. 
Након обиласка игралишта у Радничком насељу градоначелник је у друштву секретара МЗ Душана Николића обишао објекат МЗ Марко Црни у близини, и том приликом рекао:
„Поред 60 милиона динара за деблокаду рачуна месних заједни константно улажемо у објекте. Радимо две месне заједнице у насељу Дубочица да би склонили оне просторије које су испред цркве у највећем насељу Дубочица. Не постоји месна заједница где није град уложио.“
Секетар Николић се захвалио на уређењу и казао: „Када сам дошао на ово место поприлично је било девастирано, па се кренуло са реконструкцијом, од пода преко намештаја, новог компјутера, телевизора, видео надзора, до новог лед осветљења и осталих ситница. То смо све успели за овај период да урадимо и доведемо све у неки нормалан ред.“
Приликом обиласка тениских терена градоначелник се осврнуо на спортска дешавања у граду, подсетио да град за клубове и организације издваја 120 милиона динара, док се 2012. године за исту сврху издвајало 18 милиона динара. :
„За санацију запуштених тениских терена и њихово чишћење из градског буџета је издвојено милион динара, док је расвета финансирана са 1,7 милиона динара. Овим улагањима, тениски терени СРЦ Дубочице су у потпуности оспособљени да приме љубитеље тениса, како аматере, рекреативце, тако и професионалне тенисере. Жеља нам је да и тенис, спорт по којем је Србија позната широм света, постане део лесковачке спортске културе и да и у тој области имамо своје шампионе. Зато смо препознали потребу да уложимо у ове тениске терене, да наши суграђани имају све потребне услове за бављење овим спортом“ – рекао је градоначелник Цветановић." Градоначелник је истакао да су нам сви спортови и спортисти важни, и да су најбољи лесковачки пливачи овогодишњи добитници новчане Октобарске награде - по 500.000 динара, уместо досадашњих максималних 200.000. 
Обилазак града завршен је обиласком првог игралишта, тј. вежбаонице за псе, које се простире на 1100 ми за чију изградњу је из буџета града издвојено 2,8 милиона динара.
„За изградњу парка за псе предвиђени су елементи који ће обезбедити безбедност за све посетиоце и њихове љубимце, уз стварање доброг визуелног ефекта целокупног амбијента.
Након што радови буду завршени и наш град добије модерно игралиште за псе, цео комплекс СРЦ Дубочице постаће заокружена целина. Спортско-рекреативни садржаји обогатиће се и садржајима намењеним за кућне љубимце, а љубитељи паса добиће леп и пријатан простор за боравак у природи. Поносни смо што и ову идеју успешно спроводимо у дело и што ћемо паркове за псе у наредном периоду градити и на другим локацијама у граду“ – нагласио је градоначелник данас. Он је најавио да ће професионални полигон бити изграђен у близини, као и друге вежбаонице за псе у близини Текстилне школе, у насељима Дубочица и Солидарност. 
Члан Градског већа Андрија Атанасковић је данас такође говорио о улагањима у простор СРЦ Дубочице и рекао:
"Тренутно се налазимо испред спортско-рекреативног центра „Дубочица“. Обишли смо реновиране тениске терене, новоотворени парк за псе. Сада смо овде код спортског терена који је такође у склопу спортско-рекреативног центра Дубочица, а који је реновиран из одржавања од стране града. Радове је изводио ЈКП „Грделица“, реновирани су и офарбани кошеви, а за те радове је утрошено око 100 000 динара. Такође, реновирани су и офарбани сви летњиковци и клупице који се налазе у склопу СРЦ Дубочица, такође од стране  ЈКП "Грделице".