ШКОЛАМА УРУЧЕНИ СТОЛОВИ ЗА СТОНИ ТЕНИС

ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРЕСТОНИЦИ АЈВАРА
05.10.2022.
НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ ХЕЛП
05.10.2022.
ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРЕСТОНИЦИ АЈВАРА
05.10.2022.
НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ ХЕЛП
05.10.2022.
Данас су у спортској хали „Партизан“ директорима 22 основне школе са територије града Лесковца, из донације Савеза за школски спорт, уручени столови за стони тенис.
Том приликом, присутнима се обратио градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, и истакао:
„У данашњем савременом друштву и ери технологије, подстицање деце и младих да се баве спортским активностима је пресудно за здраво одрастање и развој. Школски спорт подстиче физички, интелектуални, морални, социјални и културни развој ученика. Савез за школски спорт препознаје потребе школа, зато континуирано уз помоћ средстава које добија од Града Лесковца путем програмског финансирања, донира спортску опрему школама. До сада су уручене лопте и дресови свим школама, голови, кошеви, а данашња донација су столови за стони тенис намењени основним школама. Укупно 22 стола ће данас преузети директори, а већ у наредној години очекује се да ова донација припадне и средњим школама на територији нашег града. Вредност донације је око 530 хиљада динара, а остатак опреме неопходан за овај спорт (рекети и лоптице) треба да стигне од стране Стонотениског савеза“.
Подсетио је и на улагања у спортску инфраструктуру у износу од око 200 милиона динара, и на радове који се изводе на изградњи стадиона вредни 2,5 милијарде динара. Како је градоначелник навео, иако је рок за завршетак ових радова март 2023. године, очекује да ће се они одвијати убрзаном динамиком јер ће Лесковац 21. октобра посетити председник Републике Србије Александар Вучић.
"Имамо дивне људе, директоре и професоре физичког васпитања пуне енергије и знања које желе да пренесе на своје ученике. Улажемо довољно у спорт, што значи да наши млади спортисти имају све предуслове да постижу велике спортске успехе"
Медијима се обратила и Тања Манчић, генерални секретар Лесковачког савеза спортова, некадашња репрезентативка Србије у стоном тенису и освајач бројних медаља у јуниорској и сенироској конкуренцији. Она је истакла да јој је веома драго што ће све основне школе добити столове за стони тенис и изразила наду да ће то подстаћи децу да заволе овај спорт и прикључе се лесковачком стонотениском клубу. 
Небојша Илић је похвалио услове у којима тренирају лесковачки стонотенисери са инвалидитетом. Сала у Хали спортова им је доступна бесплатно, уређен је тоалет прилагођен особама са инвалидитетом, а од недавно им је доступан и лифт и рампа за прилаз базену, на чему се Илић посебно захвалио градоначелнику Цветановићу.  
Миомир Илић, тренер Стонотениског клуба "Дубочица" говорио је о донацији Стонотениског савеза Србије, у виду три нова такмичарска стола, што ће подићи ниво тренинга и квалитет рада са млађим катагоријама. Он је истакао да клуб има сарадњу са школама и улаже напоре да код школараца изазове интересовање за овај спорт, како би се Лесковац поново поносио успесима наших стонотенисера. 
Иван Цветановић, председник Градског савеза за школски спорт, захвалио се локалној самоуправи за сву подршку коју пружа раду Градског савеза. Он је навео да су столови за стони тенис у лесковачке основне школе стигли у право време, пред почетак лошијих временских услова, када ће се часови физичког васпитања преселити унутра. Како је навео, г. Каракашевић, председник Стонотениског савеза Србије, обавезао се да ће за све школе ообезбедити и мрежице, рекете и лоптице, како би имале све што је потребно да се у њима стасавају нови стонотениски шампиони. 
Члан Градског већа, доктор наука из области физичке културе и спорта, Александар Пејчић је данас позвао све директоре школа да инспиришу децу да се пријаве за РТС Крос како би Лесковац на пвој манифестацији која се одржава 15. октобра имао највише учесника.