ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРЕСТОНИЦИ АЈВАРА

15 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА КОМПАНИЈЕ ПВВ
05.10.2022.
ШКОЛАМА УРУЧЕНИ СТОЛОВИ ЗА СТОНИ ТЕНИС
05.10.2022.
15 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА КОМПАНИЈЕ ПВВ
05.10.2022.
ШКОЛАМА УРУЧЕНИ СТОЛОВИ ЗА СТОНИ ТЕНИС
05.10.2022.
Данас је у Лесковцу, у етно-комплексу Шоп-Ђокић, одржан највећи гурмански караван на Балкану - „Изађи ми на теглу“ - на коме се у припремању ајвара надметало десет такмичарских екипа. 
Организатор ове манифестације, која у виду путујућег каравана обилази градове у Србији у потрази за „краљем ајвара“, јесте асоцијација “Башта машта”, док се Туристичка организација Лесковца и ове године придружила манифестацији као партнер и суорганизатор. Циљ је промоција ајвара као једног од српских брендова, као и афирмација припреме овог специјалитета на традиционалан начин.
Манифестацију је свечано отворио градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић:
"Част нам је да и ове године будемо један од градова домаћина националног такмичења у припремању ајвара, „Изађи ми на теглу“, које се сваке године одржава у бројним градовима у Србији у потрази за најбољим мајсторима ајвара. Лесковац је с правом једна од локација на којој се зауставља овај путујући караван, јер је ајвар наш регистровани бренд и једна од првих асоцијација на наш град. Пре два дана, са овог места се ширио мирис домаћег ајвара припремљеног на нашој локалној манифестацији „Изложба домаћег лесковачког ајвара, зимнице, меда, вина и воћне ракије“. Сви наши кулинари с пуним самопуздањем могу да изађу на црту (тј. теглу) и најбољим мајсторима ајвара не само у Србији, већ у целом свету. Радујемо се што ће се варјаче данас укрстити баш овде, у граду врсних гастронома и најпрестижнијих гастрономских манифестација у нашој земљи“. Градоначелник Цветановић је изразио чврсто убеђење да се у Лесковцу прави најбољи ајвар на свету. Како је навео, Лесковац је брендирао спржу, роштиљ месо, ајвар, а ускоро ће и љутеницу, и када су ти производи у питању, нема му премца у целом свету. Уједно се захвалио организаторима што су свесни значаја који Лесковац има у овом такмичењу и што су омогућили да се манифестација "Изађи ми на теглу" у Лесковцу ове године одржи потпуно бесплатно. 
Најбољи са овогодишњег такмичења  у справљању ајвара учествоваће у финалном надметању победника из свих градова у Србији, које ће се одржати у Београду 8. октобра.
Подсећамо, ово је девета сезона како овај велики такмичарски караван обилази места у Србији у потрази за најбољим традиционалним рецептом за ајвар. У претходних осам сезона караван је обишао око 190 градова и током такмичарског дела напуњено је преко 40.000 тегли ајвара. Овогодишња сезона каравана реализује се под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, локалних самоуправа градова-учесника, као и бројних спонзора, чија подршка из године у годину овај пројекат чини све успешнијим. 
Награђени учесници овогодишњег такмичења су следеће екипе:
 
1. Срлетова екипа
2. Црвен и благ
3. ТО Бојник 1