15 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА КОМПАНИЈЕ ПВВ

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ НА САСТАНКУ СА МИНИСТАРКОМ КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА
04.10.2022.
ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРЕСТОНИЦИ АЈВАРА
05.10.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ НА САСТАНКУ СА МИНИСТАРКОМ КУЛТУРЕ И ИНФОРМИСАЊА
04.10.2022.
ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ И ОВЕ ГОДИНЕ У ПРЕСТОНИЦИ АЈВАРА
05.10.2022.
Компанија ПВВ је основана 2007. и водећа је из области комуналне делатности. На територији Републике Србије наступа као стратешки партнер локалних самоуправа на пољу збрињавања и комплетног третмана отпада, санације и рекултивације постојећих и изградње нових регионалних санитарних депонија и рециклажних центара.
Компанија ПОРР АГ, оснивач ПВВ-а у Србији, основана је 1869. год. са седиштем у Бечу. Кроз своју традицију, постизала је константан напредак и постављала трендове у пословању. Основна делатност компаније је високоградња, нискоградња, аутопутеви, тунели, инфраструктура, санитарне депоније и збрињавање отпада. Ова компанија данас остварује промет од преко 6 милијарде ЕУР на годишњем нивоу и броји више од 18.000 запослених.
Кључни параметри ове компланије коју су градили протеклих 15 година су:
160.000 корисника – домаћинстава
 15.000 корисника - привредних субјеката
 500 запослених
 1 милион тона прикупљеног, рециклираног и одложеног комуналног отпада
 60 комуналних возила
10.000 контејнера
45.000 канти.
Данас је у ресторану Бавка голд обележено 15 година постојања и рада компаније ПВВ. Обележавању 15 рођендана ове фирме присуствовао је генерални директор ПВВ Слободан Цветковић, директор ПВВ у Лесковцу Србољуб Нисић, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима, директор Регионалне привредне коморе Горана Јовић и представници Градске управе града Лесковца.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је, честитавши годишњицу фирме, рекао:
„Компанија попут ваше, посвећена унапређењу заштите животне средине и одржавања хигијене у нашем граду, која запошљава 170 радника, је доказ да сарадња јавног и приватног сектора, када се одвија уз поштовање међусобних обавеза, доприноси унапређењу локалне самоуправе и квалитету живота свих наших суграђана.
ПВВ, као одговоран за дистрибуцију, одржавање канти и контејнера и изношење смећа у нашем граду, је у унапређење услуга које грађанима пружа кроз механизацију и комуналну опрему, уложио 10 милиона евра. Поред почетног уговора, анексом, потписаним за време наше одговорности повећана је цена за депоновање отпада што значи да наш град од ове компаније на годишњем нивоу приходује око 12 милиона динара, а у току ове године уплаћена је и дивиденда у износу од 27 милиона динара.
Допринос се огледа и кроз изградњу регионалне санитарне депоније Жељковац. На површини од 77 хектара и 57 ари са вредношћу улагања од 12 милиона евра, санитарна депонија предствља карику у ланцу бриге о екологији и заједно са Постројењем за пречишћавање отпадних вода, колектором и будућим ОРИО пројектом, заокружује еко систем у Лесковцу и сврстава нас у градове са високим степеном посвећености овој области.
Захваљујем вам на дугогодишњој сарадњи и на спремности да исту унапредимо а све због добробити становника читаве територије нашег града.“
Горан Јовић је честитао годишњицу и казао да састав гостију говори колико је компанија цењена и колико је учинила за заштиту животне средине. Захвалио се на сарадњи и пожелео срећу.
Слободан Цветковић, генерални директор ПВВ-а се захвалио свим сарадницима без којих се не би постигли резултати и казао да сви даноноћно раде како би се несметано обављала делатност.