ПОДЕЉЕНЕ ЛОПТЕ И СПОРТСКА ОПРЕМА ЛЕСКОВАЧКИМ ФУДБАЛСКИМ КЛУБОВИМА

НА ПОСТРОЈЕЊУ СЕ ИЗ БИОГАСА СТВАРА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА
28.09.2022.
Градоначелник Лесковца обишао радове на Градском стадиону
28.09.2022.
НА ПОСТРОЈЕЊУ СЕ ИЗ БИОГАСА СТВАРА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА
28.09.2022.
Градоначелник Лесковца обишао радове на Градском стадиону
28.09.2022.
Данашњи дан у оквиру Европске недеље спорта слави спорт и активни живота. Након посете манифестацији која је посвећена промоцији спорта и здравих стилова живота, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је на терену са вештачком травом поздравио чланове 44 лесковачка фудбалска клуба којима су подељене лопте, а представницима Клуба малог фудбала Лесковац спортска опрема. Укупна вредност ове донације је 300.000 динара, а средства је обезбедио Градски фудбалски савез Лесковца.
 Члановима поменутих клубова обратио се градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић:
"Локална самоуправа се веома одговорно односи према свим спортистима, спортским радницима и спортским објектима у нашем граду, што показује и годишњи буџет за финанисирање спортских удружења и клубова, који износи 120 милиона динара, док са истим износом финанирамо рад СРЦ Дубочица. Подсетићу вас да смо 2012. године за ове намене затекли 18 милиона, сада је тај износ дошао до 120 милиона, сада је већ почела и јавна расправа о буџету за наредну годину, планирамо повећање од 5 милиона за спортске раднике и ове младе људе који воле и баве се спортом.
У нашем граду се тренутно реализује импозантан пројекат изградњe градског стадиона „Дубочица“, у вредности од 2,5 милијарде динара, који финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима. Подсетићу да је Лесковац један од три града у Србији, поред Лознице и Зајечара, у којем се гради модеран стадион по УЕФА стандардима, са преко 8000 места. По окончању радова, званично ћемо постати епицентар спортских дешавања. Са нестрпљењем очекујемо да почнемо да убиремо све плодове овог монументалног пројекта."
Члан Градског већа Александар Пејчић је додао да је фирма која је изводила радове на изградњи Постројења за пречишћавање отпадних вода "Саде" донирала два контернера која су користила током трајања пројекта фудбалским клубовима како би их користили као свлачионице.
Душан Стојиљковић, председник Градског фудбалског савеза се захвалио градоначелнику на издвојеном времену и додао да је сарадња са Фудбалским савезом Јабланичког округа одлична. Он је казао да ће ускоро у Лесковац стићи читав контигент са опремом који ће бити подељен фудбалским клубовима из читавог Јабланичког округа. Ова опрема је донација Фудбалског савеза Србије.
Након поделе опреме спортским клубовима, представници медија су у друштву градоначелника обишли и градски стадион, где су у току радови на монтажи столарије, припремни радови за постављање рефлектора и за осветљење терена и трибина, покривање крова западне трибине и многи други. Укупна вредност досад изведених радова је преко милијарду динара. Како је речено, у току је припрема пројектно-техничке документације за изградњу приступне саобраћајнице уз стадион – улица Нова. Пројектована вредност радова износи 60 милиона динара. 
Иван Ђокић, представник фирме ГАТ која изводи поменуте радове казао је следеће:
„Полако се виде контуре и крај радова на изградњи стадиона, односно терена, ми смо до сада радили дренирање овог простора, насипавање каменом, одрадили смо грејање самог терена, у наредном периоду планирамо постављање траве и завршетак овог дела терена. У току је затварање кровне конструкције, израда хидро изолације. Радимо на изради рефлекторског осветљења комплетног, раде се унутрашњи радови, тако да очекујемо да се највећа количина радова заврши до краја децембра месеца уколико нам време буде то дозволило. Овакав стадион тренутно у Србији не постоји.“