Власт у Лесковцу укинула је градску таксу кладионицама које згрћу милионе

AKЦИЈА УРЕЂИВАЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА У ВУЧЈУ
26.09.2022.
ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА: СУСРЕТ МЛАДИХ ЛЕСКОВАЧКИХ СПОРТИСТА
28.09.2022.
AKЦИЈА УРЕЂИВАЊА ЈАВНИХ ПОВРШИНА У ВУЧЈУ
26.09.2022.
ЕВРОПСКА НЕДЕЉА СПОРТА: СУСРЕТ МЛАДИХ ЛЕСКОВАЧКИХ СПОРТИСТА
28.09.2022.
Власт у Лесковцу, на челу са Гораном Цветановићем, укинула је симболичну градску таксу кладионицама и коцкарницама које згрћу милионе, док обични људи преживљавају. Шокантна је чињеница да изменом одлуке од такси нису ослобођене забавне игре без финансијског добитка попут пикада и билијара али ни нпр коцкице, расхладни уређају, тенде...
Локали се празне, опстају само банке, кинеске продавнице, маркети у којима се купује на црту и наравно кладионице. Док градови у региону покушавају сузбити доступност клађења и потенцијално прање новце локалним таксама овог типа, распона до чак пар десетина хиљада евра, лесковачком руководству је очигледно само битан профит моћника СНС-а.
Град не наплаћује овај локални приход од оних који има превише као оснивач дугује радницима појединих јавних предузећа по 10 зарада. Неопходно је хитно враћање и драстично повећање таксе за држање средстава за игру, као и бескомпромисно поступање локалне пореске управе, јер је до укидања такси по овом основну у локални буџет уплаћено само невероватних 467 евра за 8 година?!
Јелена Спирић, председница ГрО Странке слободе и правде Лесковац