Сабор народног стваралаштва у Вучју

Испод кревета чувао 2кг марихуане, кратеж и доста метака различитог калибра
09.09.2022.
15. МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ПАСА СВИХ РАСА У ЛЕСКОВЦУ
11.09.2022.
Испод кревета чувао 2кг марихуане, кратеж и доста метака различитог калибра
09.09.2022.
15. МЕЂУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ПАСА СВИХ РАСА У ЛЕСКОВЦУ
11.09.2022.
Данас је у Вучју одржан трећи Сабор народног стваралаштва који организује Дом културе у настојању да се сачува традиција и културна баштина овог краја.
У оквиру Сабора организован је фестивал ракије, ловачки котлић, изложба домаће радиности, традицоналних јела и рад занатлија дрвенара.
Директор Дома културе Вучје Братислав Станисављевић на отварању ове манифестације казао је:
„Циљ ове наше манифестације је очување националне и културне баштине од тканих материјала, ручних радова, старих заната итд. Ми смо одлучили да сачувамо од заборава и предамо младим нараштајима културно благо Вучја и вучјанског краја.“
Присутнима се обратила и Јасмина Недељковић, помоћник градоначелника Лесковца, рекавши:
„Овај сабор је замишљен као манифестација која негује традицију, обичаје, старе занате и културну баштину вучјанског краја, и подсећа нас да без чврстог, стабилног корена и утемељења у локалну аутентичност, нема ни правог напретка ка модернијем друштву. Поносни смо што Вучје у овом Сабору добија још једну велику, сада већ традиционалну манифестацију, која ће употпунити културно-туристичку понуду варошице на Вучјанки, о чијој лепоти ових дана прича цела Србија, с обзиром на то да су у њој снимљени неки од најлепших кадрова за серију Било једном у Србији. Поред Дана воденице, Дана крушке, чувеног Мото-скупа и Фолк-феста, Сабор народног стваралаштва постаје још један заштитни знак вучјанског краја."