ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ДЕОНИЦИ ПУТА ЛЕСКОВАЦ-ЛЕБАНЕ

ЈОШ 340 АУТО-СЕДИШТА ЗА НОВОРОЂЕНЕ БЕБЕ
08.09.2022.
Ђорђевић: Зашто на незавршеном тргу не би био један митинг, где би људи видели да јесмо права опозиција и снага
08.09.2022.
ЈОШ 340 АУТО-СЕДИШТА ЗА НОВОРОЂЕНЕ БЕБЕ
08.09.2022.
Ђорђевић: Зашто на незавршеном тргу не би био један митинг, где би људи видели да јесмо права опозиција и снага
08.09.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима обишао је данас деоницу пута Лесковац–Лебане, поводом завршетка радова на рехабилитацији коловоза у дужини од 4,6 километра, на којој је тренутно у току обележавање хоризонталне сигнализације. Реч је о деоници која се простире од моста на Хисарском каналу у Доњем Синковцу до Горњег Трњана, где је извођач радова „Србијааутопут“ из Београда, а вредност радова које финансира ЈП Путеви Србије износи 176,6 милиона динара.
Градоначелник је похвалио одличну сарадњу коју локална самоуправа има са јавним предузећем Путеви Србије, захваљујући којој је град Лесковац добио још једну квалитетну и савремену, али пре свега безбедну саобраћајницу, која ће значајно подићи квалитет живота људи који су на њу упућени.
„Поносан сам на то што полако долазимо до потпуног остварења нашег циља, а то је уређење свих прилаза и улаза у наш град“, навео је градоначелник и подсетио да су завршени радови на путу Лесковац–Власотинце, вредни 283,3 милиона динара, пут до Печењевца и Брестовца, у вредности од 65 милиона динара, затим деоница пута према Бојнику, као и на једној од најважнијих саобраћаница – на Булевару Николе Пашића, вредни 320 милиона динара."
„Морам да поменем и пут према Вучју, на ком се увелико ради. Деоница до Стројковца у вредности од 282 милиона динара се приводи крају, а искористићу ову прилику да вам саопштим да се пре неколико дана почело с радовима из правца Вучја, од хладњаче, па до Стројковца, у дужини од 3 км, што је нова инвестиција коју је Град успео да издејствује и вредна је 100 милиона динара. Са завршетком тог уговора, становници вучјанског краја добиће дугоочекивану модерну саобраћајницу комплетно реконструисану од Хемијске школе све до улаза у Вучје. Ово је један од најважнијих и највећих пројеката у нашем крају, а поносан сам на то што смо одржали обећање и што ћемо целу деоницу од Лесковца до Вучја заврштити без паузе.“
Градоначелник Цветановић је поменуо и актуелне радове у Лесковцу, на санацији тротоара и коловоза у улици Моше Пијаде, односно од улице Косте Стаменковића до градског трга, за које је из буџета издвојено 9,4 милиона динара и подсетио да је у област путне инфраструктуре на територији града Лесковца досад уложено преко две милијарде динара.
Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, појаснио је да су на деоници пута Лесковац – Лебане, у укупној дужини од 4,6 км, изведени радови на замени тампона на коловозу, уграђена су два асфалтна слоја, коловоз је проширен, кроз Доње Трњане и Горње Синковце урађене су нове тротоарске површине тамо где је то пројектом дозвољено и где су решени имовински односи, док су у Доњем Синковцу сачувани постојећи тротоари, али је рехабилитована бициклистичка стаза. Данас се обављају радови на обележавању хоризонталне сигнализације и са њиховим завршетком, ова деоница постаје потпуно оспособљена за безбедно одвијање саобраћаја.