ЈОШ 340 АУТО-СЕДИШТА ЗА НОВОРОЂЕНЕ БЕБЕ

Сутра без струје 20 села
07.09.2022.
ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ДЕОНИЦИ ПУТА ЛЕСКОВАЦ-ЛЕБАНЕ
08.09.2022.
Сутра без струје 20 села
07.09.2022.
ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ДЕОНИЦИ ПУТА ЛЕСКОВАЦ-ЛЕБАНЕ
08.09.2022.
У сали Народног позоришта Лесковац настављено уручење ауто-седишта за сву децу чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну помоћ у мају, јуну, јулу и августу текуће године. Подели је присуствовао и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.
Пре саме поделе, присутнима се обратила Марија Рајковић, помоћник градоначелника која је казала:
„Град Лесковац је годинама уназад свим родитељима поуздан ослонац и партнер. У прилог томе говоре бројне мере популационе политике, од којих је једна и додела ауто-седишта за сву новорођенчад са територије нашег града, разлог због ког смо сви данас овде. Досад је уручено скоро 950 ауто-седишта, а данас ћемо поделити још 340 за малишане чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну новчану помоћ у мају, јуну, јулу и августу текуће године. За ове намене град Лесковац је определио суму у износу од 12 милиона динара. Поред тога што, с једне стране ратерећујемо породични буџет, утичемо и на подизање свести о безбедности у саобраћају.
Поменула сам једнократну новчану помоћ коју свака породиља добија и то 10.000 динара ако је запослена, и 20.000 ако је незапослена. Подетићу да 10 прворођених беба у години добија ваучер у вредности од 20.000 динара. Брига о деци је приоритет сваке локалне самоуправе, па и наше која учествује у покривању трошкова за уџбенике за све ђаке прваке у висини од 6000 динара, као и да финансира уџбенике током читавог школовања свим ученицима чији су родитељи корисници социјалне помоћи. У оквиру мера популационе политике Град субвенционише и боравак деце у приватним вртићима и издваја средства за финансирање вантелесне оплодње.„
Милица Стојановић, мајка троје деце, такође се обратила и истакла:
„Живот нас често награди на леп или мање леп начин. Мене је овог пута дочекао раширених руку. Пре само неколико месеци добила сам сина Гаврила. Осим љубави, пажње и пожртвовања које родитељ треба да пружи свом чеду, руку под руку иду и финансијски издаци. Лепо је знати да град Лесковац доживљава све мајке подједнако битним. Нема лепшег повода за окупљање од овог, а то су наша деца, па се зато захваљујем у име свих родитеља и у своје име на Вашој подршци и помоћи која никада не изостаје.“
Подсећамо да је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић недавно посетио брачни пар Трајковић, Јелицу и Милоша, који су постали богатији за још један пар близанаца, који тренутно имају 4 дивна дечака, што је, према проценама стручњака, вероватноћа да се тако нешто деси била 1:700.000. Тада им је поклонио колица за близанце, играчке за велике дечаке, који су у понедељак обрадовани и новим креветима које је донирала друштвено одговорна компанија Беби снови. Градоначелник Цветановић је искористи прилику и лично им уручио и ауто-седишта.
Сви родитељи који данас нису били у могућности да преузму ауто-седишта, то ће моћи да учине у згради општине, у улици Пана Ђукића бр. 9, на портирници.