ОСВЕТЉЕН МОСТ КОЈИ СПАЈА МАНОЈЛОВЦЕ, ВЕЛИКУ БИЉАНИЦИ И ДОЊУ СЛАТИНУ

ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЛЕСКОВЦА
02.09.2022.
Урош Живановић освојио златну медаљу на Светском јуниорском првенству
05.09.2022.
ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЛЕСКОВЦА
02.09.2022.
Урош Живановић освојио златну медаљу на Светском јуниорском првенству
05.09.2022.
Адекватни услови за живот сваког становника на територији града Лесковца су циљ деловања сваке одговорне локалне самоуправе.
Манојловачки крај, посебно села Доња Слатина и Биљаница позната су као места из којих се породице ретко исељавају тако да у њима има и доста деце. Прошле године Граду је упућен захтев за изградњу осветљења превасходно због ученика који иду пешака из Биљанице и Доње Слатине у Манојловце где погађају наставу. Тај пројекат вредан 3,3 милиона динара је пре почетка школске године и завршен. Осветљен је мост на Јужној Морави и надвожњак преко аутопута, односно државни пут.
Тим поводом одржана је конференција за медије на којој се у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и локалне самоуправе обратила помоћница Јелена Станенковић: “Локална самоуправа као таква сагледава све проблеме месних заједница са којима се оне суочавају и успешно их решава. Ово осветљење је од велике важности како у погледу безбедности и бољег одвијања саобраћаја јер се ради о регионалном путу, тако и у погледу безбедности деце која пролазе овуда до школе која се налази у Манојловцу.
Подсетила бих вас да су 2020. године завршени радови на изградњи атмосферске канализације у Манојловцу у дужини од 225 метара, вредности 2,2 милиона динара и тиме решен проблем где је због изградње пута дошло до одсецања дела канализационе мреже.”
Новица Николић, директор ЈП “Урбанизам и изградња” казао је: “Извођач ових радова је предузеће Црна Трава из Лесковца, радови су завршени у року. Пројекат је израђен у складу са условима које је прописало предузеће “Путеви Србије” и на основу њихове сагласности и сагласности надлежног министарства.
Миодраг Марковић из Велике Биљанице је медијским екипама рекао да се на овај пројекат дуго чекало и да је пре уградње осветљење овај део био мрачан, небезбедан и додао да је његова важност још већа јер ће деца сада без страха прелазити мост.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *