УМРЕЖАВАЊЕ: ЛЕСКОВАЧКИ СТУДЕНТИ ОТПУТОВАЛИ НА ЗЛАТИБОР

Цветановић: Не схватам родитеље, а још мање ученике. Занимања као што су месар и пекар су енормно дефицитарна
01.09.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПОРОДИЦУ ТРАЈКОВИЋ И ДАРИВАО БЛИЗАНЦЕ
02.09.2022.
Цветановић: Не схватам родитеље, а још мање ученике. Занимања као што су месар и пекар су енормно дефицитарна
01.09.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПОРОДИЦУ ТРАЈКОВИЋ И ДАРИВАО БЛИЗАНЦЕ
02.09.2022.
„УМрежавање“ је догађај који се организује по трећи пут са циљем пружања подршке и могућности студентима из Лесковца који студирају широм Србије, па и преко граница наше земље да се „умреже“ и разменом идеја допринесу развоју града.
Члан Градског већа града Лесковца Стефан Китановић је, и ове године, организовао умрежавање успешних студената на Златибору.
Пре поласка, Стефан Китановић се свим присутнима обратио и казао:
„Као и пре три године, када сам о свом трошку организовао умрежавање успешних студената, традиција се и ове године наставља и то са значајно већим бројем учесника.
Ове године, захваљујући великој подршци градоначелника Лесковца др Горана Цветановић и несебичном доприносу спонзора на тродневном скупу на Златибору кренуће 42 студената различитих интересовања и година студија, чак са преко 20 различитих факултета, који су на студијама од медицине, пмф, електронике, заштите на раду, економије, информатике, права, филозофије, електротехнике, грађевине, архитектуре и то су студенти који студирају широм Србије, од Приштине, Ни, Кг, Београда до Новог сада, а ове године смо се проширили и ван граница наше земље, имамо студенте из Беча.
Током тродневног умрежавања за студенте је обезбеђен превоз, као и смештај у самом центру Златибору и то на бази пуног пансиона уз пратеће активности и садржаје - предавања, радионице, а све то потпуно бесплатно.“
„Генерални спонзори овогодишњег Умрежавања су компанија Металкомерц и ливница Витко, компанија ДЦП хемигал и Канис превоз, као и Бавка, Бибац, аква парк Атина, БМ инвест, пекара Бадем, Паприка плус, Самиел, Јоле пек, Апотека медика и други.
Хвала компанијама на донацији а жеља нам је да и у будућности реализујемо још много сличних пројеката,“ – додао је Китановић.
Ана Стојковић, студент завршне године Медицинског факултета у Нишу са просеком 10, и једна од учесница овогодишњег Умрежавања студената се захвалила на подршци градоначелнику Цветановићу и већнику Китановићу, затим се обратила присутнима и казала:
„Ово је јединствена прилика коју ћемо искористити за размењивање знања и искустава, као и стицање нових познанстава. Оваква подршка и заправо могућност да се студенти „умреже“ и размене идеје сигурна сам да утиче стимулативно за све нас а уједно нас и обавезује да радом и даљим залагањем оправдамо поверење и граду вратимо најбоље што умемо.“