Цветановић: Не схватам родитеље, а још мање ученике. Занимања као што су месар и пекар су енормно дефицитарна

Сутра без струје неколико улица у Лесковцу
01.09.2022.
УМРЕЖАВАЊЕ: ЛЕСКОВАЧКИ СТУДЕНТИ ОТПУТОВАЛИ НА ЗЛАТИБОР
02.09.2022.
Сутра без струје неколико улица у Лесковцу
01.09.2022.
УМРЕЖАВАЊЕ: ЛЕСКОВАЧКИ СТУДЕНТИ ОТПУТОВАЛИ НА ЗЛАТИБОР
02.09.2022.
"Искрено речено не схватам родитеље још мање ученике. Занимање месар, пекар су занимања са којима одмах након завршетка средње школе се добија посао. И то су сада најплаћенији послови и у Србији и ван Србије и у региону. Сада видим да се само неколико ученика пријавило за тај посао, а после тога кажу нема посла. Заиста ценим сваку професију. У овом тренутку 20 учитеља чека на посао, слободна су само три места. Деца завршавају неке школе где немају могућност запошљења. Ајде да будемо реални. У мом тиму имам три професора географије који нису могли да нађу посао.
Морамо и ми као родитељи да децу усмеравамо где треба. Ако већ не желе да студирају, нека заврше средње школе са којима ће одмах након школовања имати посао. Гимназија је најбоља школа као основа за факултет, али ако само завршите гимназију будимо реални, ту нема перспективе. Морамо ми сви и родитељи и медији да радимо на томе. Извињавам се, неко ће ме погрешно разумети. Али ако имамо нека занимања која су дефицитарна, онда да усмеравамо децу у том правцу. За горе наведена занимања потреба је енормна.
Волео бих да медији помогну, начелници синдиката, да родитељи узму учешће у томе. Мени је отац говорио да када нешто радим, радим најбоље што могу", појаснио је први човек града Лесковца. 
У сали Скупштине града Лесковца, сваке године 1. септембра, градоначелник др Горан Цветановић организује пријем директора основних и средњих школа са територије Јабланичког округа, на коме се сумирају резултати рада и договарају наредни кораци унапређења квалитета  образовања деце, побољшање рада наставника и професора.