Подељени уговори и финансирању омладинских пројеката
12.08.2022.
Сутра без струје неколико улица у Лесковцу
15.08.2022.
Подељени уговори и финансирању омладинских пројеката
12.08.2022.
Сутра без струје неколико улица у Лесковцу
15.08.2022.
У селу Горња Јајина, удаљено од Лесковца неколико километара, почела је друга „Тракторијада“ по реду. Прва је организована на иницијативу  Марчина Обалека. Данас ће бити одржано ракмичење у чатири категорије: настарији, најлепши, најбржи и најјачи трактор.
Присутне новинаре је поздравио председник месне заједнице речима:
„Добродошли сви! Наша замисао је да ову манифестацију претворимо у традиционалну манифестацију. Захваљујем се градоначелнику града Лесковца, др Горану Цветановићу, његовом тиму на подршци да целокупну ову манифестацију поспешимо, да окупимо све привреднике, ратаре, земљораднике, да их изведемо из њиве и да они овде осете један вид забаве и промоције својих оруђа за рад. Тренутно овде имамо преко 80 трактора. Имамо четири категорије са четири комисије, свака категорија има своју комисију, комисије ће одлучивати ко је најбољи. Овде имамо учеснике из Бојничког краја, Лебанског краја, из Вучјанског краја доста и наравно из нашег села највише. Хвала свима који су се одазвали и захваљујем се свим спонзорима“.
„Даме и господо задовољство ми је да на данашњи дан у своје лично име и у име градоначелника др Горана Цветановића могу да вас поздравим на другој по реду „Тракторијади“ у нашем селу Горња Јајина. Прва је одржана током 2019. године када је Пољак по имену Марчин Обалек путовао овим превозним средством по свету а потом и боравио у нашем граду.
Ова пољопривредна манифестација је сјајна прилика за дружење пољопривредних произвођача али исто тако и за размену искустава. Град Лесковац за пољопривреду ове године је издвојио 108,7 милиона динара. Надам се да ће те се лепо провести и да ће овај вид манифестације постати традиција“, рекла је члан Градског већа Сања Милошевић.