Подељени уговори и финансирању омладинских пројеката

Предлажем градоначелнику да позове председника Вучића да пева уместо Карлеуше
11.08.2022.
Тракторијада 2022.
14.08.2022.
Предлажем градоначелнику да позове председника Вучића да пева уместо Карлеуше
11.08.2022.
Тракторијада 2022.
14.08.2022.
Данас су у Свечаној сали града Лесковца уручени уговори за финансирање омладинских пројеката „Активирај се“. Подељено је 19 уговора укупне вредности 1,8 милиона динара.
Уговоре је уручила Александра Здравковић, шеф Одељења за имовинско-правне послове, која је на почетку конференције у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и у своје име поздравила све присутне и честитала им Међународни дан младих.
„Млади су наша покретачка снага, наша будућност. Зато треба да радимо и боримо се за њих и њихову још бољу будућност. Град Лесковац у сарадњи са Канцеларијом за младе, већ осму годину заредом, тачније од 2015. године финансира реализацију омладинских пројеката за чију намену је из буџета Града издвојено 11 милиона динара. Финансирано је 120 пројеката у чију припрему и реализацију је учествовало 6.000 наших младих суграђана.“
„Програмом „Активирај се“ Град Лесковац мотивише младе да ураде нешто корисно за себе и заједницу у којој живе, да развијају своје вештине и хуманост, да подстичемо друштвени активизам младих, будимо њихову креативност, потенцијале и иновативне идеје. У циљу пружања подршке младима Град Лесковац организује доделу награда младим талентима. До сада је награђено преко 4.500 младих за шта је из буџета Града издвојено 120 милиона динара.
Поред новчаних награда, Град све носиоце Вукове дипломе награђује екскурзијом,“ – додала је Здравковићева.
У име корисника средстава обратио се Алекса Божић испред ученичког парламента Економске школе „Ђука Динић“ Лесковац.
„Желим да се захвалим нашем граду који нам даје велике могућности разним организацијама као и Канцеларији за младе која има велики број волонтера. Изузетна ми је част што могу да помогнем свом граду пишући разне пројекте и посећивајући многобројна дешавања. Ја ћу се трудити да наставим овим темпом и сигуран сам да ћемо сви ми нашим активностима подстаћи нове младе људе да се активирају, за боље сутра."
Александар Стојановић, координатор Канцеларије за младе, говорио је о Стратегији за младе која садржи и акционо планирање која важи од 2021-2025. и коју је Град Лесковац први у Србији усвојио прошле године. „На његовој изради учествовало око 50 удружења и организација, ученичких парламената и младих људи. Локална Стратегија за младе се ослања и на националну стратегију за младе.“