Предлажем градоначелнику да позове председника Вучића да пева уместо Карлеуше

АСФАЛТИРА СЕ ДЕОНИЦА ПУТА У СЕЛУ ПРЕДЕЈАНЕ
10.08.2022.
Подељени уговори и финансирању омладинских пројеката
12.08.2022.
АСФАЛТИРА СЕ ДЕОНИЦА ПУТА У СЕЛУ ПРЕДЕЈАНЕ
10.08.2022.
Подељени уговори и финансирању омладинских пројеката
12.08.2022.
Покрет за Лесковац почео је са прикупљањем средстава за непевање Јелене Карлешуе на отварању Роштиљијаде. Пристуним новинарима су се обратили председник покрета  Предраг Митровић и потпреседник Игор Јовановић.
„Ми смо са акцијом "„један еуро да не пева Јелена“ изашли овде на тргу да у директним сусретом са грађанима Лесковца покажемо да нисмо онакви каквима нас системски приказују деценијама широм Србије већ да у нама и даље има гена наших предака који су на малечку столичку седели у големо небо гледали,  и који су од турске касабе веома брзо направили индустријски центар не само овог дела Србије већ и целе тадашње Краљевине. Ово је јединствена прилика за све нас који другачије мислимо. Лесковчани данас не морају да изађу на протест, да се експонирају, него да уплатом донације буду део својеврсног бојкота против свега онога што нас мучи деценијама уназад, против безобразлука, шунда, кича...
Ми смо овом нашом акцијом направили један велики корак, искорак, једна својеврсна победа јер се о Лесковцу и раду опозоције врло мало зна. Не сећам се када је неки покрет направио такав „бум“ својом акцијом, идејом да се прича у целој европи.  Овом акцијом и нашом малом победом, заједно са Лесковчанима желимо да поставимо темељ на коме ће се заснивати , на коме ћемо да градимо неки други, бољи Лесковац“", рекао је Игор Јовановић.
"После паузе од две недеље, не захваљујући нашим (не)активностима већ захваљујући законској регулативи и обавези коју смо желели да успоштујемо од стране власти, наравно и добијању сагласности од стране МУП-а да можемо да кренемо са овом акцијом званично, иако је она сама по себи кренула уплатама преко рачуна у банци и прикупљена су одређена новчана средства.
Овом приликом желимо да у директном контакту са грађанима Лесковца да поразговарамо о свему ономе што се дешава у граду. Прикупљања новца које ћемо у највећој мери или најсигурније речено дати као подршку и помоћ деци која се на жалост лече на овај начин уместо да се лече институционално, желимо да покажемо да постоји један трачак наде у овом граду, да се достојанство које је изгубљено може вратити и отоврено властима казати да је крајње време да крену да слушају грађане Лесковца, своје политичке ривале и да се доведу памети јер сви они троше наш новац а не свој. Када троше свој новац могу да раде шта год хоће.
Акција је одјекнула не само у Србији него у готово пола европе. Велики број људи нам је дао подршку да издржимо у намери да се изборимо да Лесковца не буде више представљан као парада пијанства и кича, град Меска, Ђоше и Тике, него град који заслужује стварно поштовање због људи који у њему живе.
 Позивам све лесковчане да у наредним данима, до почетка роштиљијаде а и касније јер ће акција укупно трајати 60 дана од данас, тако нам је МУП дозволио, у намери да прикупимо што више новчаних средстава, како би помогли лечење болесне деце у граду.
А поздрављам све оне који ће имати част да буду гости Карлеуше на коцерту јер по свему судећи од одустајања њеног ништа неће бити. Имао сам чак и бољи предлог а то је много јефтиније за град Лесковац да је господин градоначелник позвао да на отварању роштиљијаде пева председник Вучић. Том приликом би свакако много више људи из целе Србије дошло бројним аутобусима на концерт који би финансирали људи из Српске напредне странке. Позивамо градоначелника да испуни своје обећање, ми ћемо у сваком случају да поклонима новац деци којој је он најпотребнији.
Ти смо свакога дана од 10-15 и увече од 7-12  сати сходно одлуци МУП-а и свим дозволама“, рекао је председник покрета за Лесковац Предраг Митровић.