Асфалтиран пут у дужини 1.120 метара у селу Губеревац

ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ О БРАТИМЉЕЊУ ГРАДА ЛЕСКОВЦА И ОПШТИНЕ КРИВА ПАЛАНКА
01.08.2022.
Улице Фрушкогорска и Жртава фашизма сутра без струје
02.08.2022.
ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ О БРАТИМЉЕЊУ ГРАДА ЛЕСКОВЦА И ОПШТИНЕ КРИВА ПАЛАНКА
01.08.2022.
Улице Фрушкогорска и Жртава фашизма сутра без струје
02.08.2022.
У селу Губеревац се данас изводе завршени радови на уградњи другог слоја асфалта на деоници пута укупне дужине 1120 метара вредности 17,4 милиона динара.
"Свесни колико је путна инфаструктура битна за функционисање град и околине настојимо да све саобраћајнице одржимо у што бољем стању. Чињеница да град Лесковац обухвата 144 насељена места додатно нам отежава посао, али ће рад на изгледу побољшања путева и даље бити један од приоритета. После завршетка једног капиталног пројекта, потпуне реконструкције пута Лесковац – Власотинце  у дужини од 6.5км и уложених 283.3 милиона динара који управо мештанима овог краја Губеревца, Бадинца, Горњег и Доњег Буниброда највише користе, данас смо овде у селу Губеревац где се приводе крају радови на уређењу саобраћајнице у дужини од 1.120м. Вредност радова 17.4 милиона динара. Тренутно су у току радови на уградњи другог слоја асфалта на преосталих 400 метара.
Радови који се финансирају из буџета града изводи група Профи пут д.о.о. из Лесковца као носилац посла, подизвођачи Транскоп Јанковић Малиша, Владимир Голубовић из Грделице као и Нинекс д.о.о. из Лесковца.
У селу Горњи Буниброд рехабилитован је пут-саобраћајница 2016. и 2018. године у дужини од 800 метара, вредност радова тада је било 7 милиона динара. Прошле године смо такође у овом селу санирали деоницу од 500 метара вредност радова 4,5 милиона динара. Ови радови показују да смо спремни да наставимо са добром праксом уређења саобраћајница како у самом граду тако и ван њега и тиме доприносимо бољем стандарду живота грађана. Ова деоница је била у убедљиво најгорем стању, сигурно преко 40 година није урађена рехабилитације или обнова, ево сада је то један од најбољих делова пута", рекао је градоначелник Горан Цветановић. 
"Оштински пут 31 води од Бадинца, Жижавице, Горњег и доњег Буниброда, све до Мале Грабовнице укупне дужине од 7 км. За деоницу од Бадинца до грделичког пута урађена је пројектно техничка документација и приваљена су потребна решења о извођењу радова и решења о привременој измени режима саобраћаја док се изводе радови.
Кроз овај уговор је реализовано 1.120м, том приликом је урађено прво машинско крпељење ударних рупа, израда равњајућег слоја ВНС-22 и хабајућег слоја у дебљини од 4 цм. Рок за извођење радова биће овде испоштован, пре времена ће бити изведени радови. Извођач је имао све услове да несметано ради што је и показао. Од укупних 5,900 метара колика је ова деоница пута до сада смо рализовали преко 3 хиљаде метара. Ово су биле најкритичније деонице, са највећим иштећењима и улегнућима. После ових завршниј слојева асфалта иду и банкине. Рок за извођење ових радова је био 75 дана, кренули су првог јуна, рок је јо у току
Они ће пре времена завршити радове".