ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ О БРАТИМЉЕЊУ ГРАДА ЛЕСКОВЦА И ОПШТИНЕ КРИВА ПАЛАНКА

Саобраћајној полицији током викенда пуне руке посла
01.08.2022.
Асфалтиран пут у дужини 1.120 метара у селу Губеревац
02.08.2022.
Саобраћајној полицији током викенда пуне руке посла
01.08.2022.
Асфалтиран пут у дужини 1.120 метара у селу Губеревац
02.08.2022.
Влада Републике Србије је донела одлуку о успостављању сарадње између Града Лесковца и Општине Крива Паланка, односно одлуку којом ће званично постати градови побратими.
 
Сарадња Града Лесковца и Општине Крива Паланка успоставља се у областима од заједничког интереса, пре свега у области економског, пословног и научно-техничког развоја, социјалне заштите, образовања, културе, спорта, као и у другим областима, истичу градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и градоначелник општине Крива Паланка Сашко Митовски и додају да се граде мостови нових и трајних пријатељстава.

Прошле године град Лесковац и Крива Паланка, посредством Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, почели су прекогранични пројекат „Повезивање бисера“. Када је требало кандидовати природни бисер лесковачког краја са великим туристичким потенцијалом, избор је лако пао на варош Вучје која обилује фасцинантним природним и културним богатствима, почев од планине Кукавица, Скобаљић града, хидроцентрале која је саграђена 1903. године, аутентичних воденица поточара и неизоставног кањона реке Вучјанке. Захваљујући овом пројекту Вучјанка је добила ново рухо.

Подсећамо да ће Општина Крива Паланка преко овог пројекта, чија укупна вредност износи 236.440 евра, уредити и промовисати Станечке водопаде. Од поменутог износа граду Лесковцу је намењено скоро 122.000 евра, Европска унија обезбеђује 89.424,52 евра, а Локална самоуправа 31.943 евра, што представља само почетак једне плодоносне сарадње између ова два града.