Рукомет на песку, пријаве почињу данас

ПОЗИВ НА “УМРЕЖАВАЊЕ” МЛАДИХ
26.07.2022.
Ухапшен насилник који је трима женама украо златне ланчиће са врата
27.07.2022.
ПОЗИВ НА “УМРЕЖАВАЊЕ” МЛАДИХ
26.07.2022.
Ухапшен насилник који је трима женама украо златне ланчиће са врата
27.07.2022.
У омладинском центру данас је одржана конференција поводом турнира "рукомет на песку" који се одржава 6. и 7. августа. Конференцију је почео Александар речима:
"Добар дан свима, повод овог окупљања је турнир у рукомету на песку. Са нама су данас Андрија Атанасковић, капитен р.к. Дубочица 54, Милош Стевановић и Милош Радојичић на чију иницијативу се организује и овај турнир. У оквиру пројекта играј за победу чији је стил подстицања здравих стилова живота, град Лесковац, Градска управа, одељење за друштвене делатности и локални развој-одсек за спорт, рукоменти савез Србије и омладина града Лесковца и ове године организује турнир у рукомету на песку.
Организовање овог турнира има за циљ што квалитетније провођење слободног времена омладине у нашем граду. Турнир се одржава традиционално на отвореном терену на песку у СРЦ Дубочица 6. и 7. Августа 2022. у сусрет Међународном дану младих. Турнир је међународног карактера тако да очекујемо екипе из региона.
Екипе чине по 10 играча, наградни фонд је 120.000,00 динара. Такмиче се и мушке и женске екипе.
Награде:
 прво место - 30.000,00
друго место – 20.000,00
треће место – 10.000,00
Награде важе и за мушке и за женске екипе.
Пијављивање екипа почиње од данас 26.07.2022. године и трајаће до 05.08.2022. године. Пријављивање се врши у просторијама канцеларије за младе где екипе могу да узму пријавни образац, пријављивање се врши и електронским путем. На сајту канцеларије за младе ће моћи да „скину“ пријавни образац, попуне га и проследе га назад."
Милош Радојичић:
"Добар дан, желим да се захвалим на одазиву. Ово је четврти турнир,  након две године паузе због епидемије, захвалио бих се граду Лесковцу и Канцеларији за младе, који имају слуха за овај вид разоноде који је у повоју и замаху у нашој земљи. Рукомет на песку је једна атрактивна дисциплина пуна лепих потеза, која је настала на обалама и плажама широм света, када рукометаши имају летњу паузу између две сезоне. Од следеће Олимпијаде ће бити олимпијски спорт.
Што се овог нашег турнира тиче имамо екипе које су најавиле свој долазак из Бугарске и Македоније. Поред њих биће и наше домаће екипе које се такмиче у земљи и иностранству."
Андрија Атанасковић:
"Поновио бих да је за финансирање клубова издвојено око 122 милиона динара. То показује да је град Лесковац увидео значај спорта и како он утиче на омладину. Поред тих средстава која је град издвојио имамо и додатна средства преко Омладинског клуба. Такође ове године у организацији турнира укључује се и одбор за превенцију болсети зависности и борба против весрих секти. Град Лесковац је у последње време постао центар спортских дешавања, оно што ме радује не само код професионалног спорта него и код аматерског спорта, јуче смо имали игра на води, пре само неколико дана угостили смо Нину Станисављевић која је освојила златну медаљу на медитеранским играма, имали смо РТС камп код нас.
Позивамо како учеснике тако и гледаоце да дођу и да нам се пдридруже. Такође једна чињеница која ме радује је да имамо веома добар успех у школском спрру, деца школског узраста остварују феноменалне резултате што показује да Лесковац постаје расадник талената."