Новоосновано планинарско друштво „Дубочица“ из Лесковца постало је члан Планинарског савеза Србије

Сутра без струје неколико насеља и улица у Лесковцу
07.07.2022.
Градоначелник данас угостио освајаче медаља на Спортским синдикалним играма
08.07.2022.
Сутра без струје неколико насеља и улица у Лесковцу
07.07.2022.
Градоначелник данас угостио освајаче медаља на Спортским синдикалним играма
08.07.2022.
Након више од 90 година организованог планинарства у лесковачком крају и постојања само једне планинарске организације, Лесковац је 5. маја 2022. године добио још једно удружење планинара и искрених љубитеља природе - планинарско друштво "Дубочица". Ново лесковачко планинарско друштво основано је са циљем да развија планинарство у лесковачком крају, промовише пешачке и пењачке активности, шири знање и подиже свест о вредности планина и природе уопште. Одлуком управног одбора Планинарског савеза Србије, од 6. јула 2022. године, ПД "Дубочица" постала је члан овог националног гранског спортског савеза, а тиме посредно и Спорског савеза Србије.

Планинарско друштво "Дубочица" основало је пет искусних планинарки и планинара, брачни парови Ђорђевић (Александар и Мирјана) и Стефановић (Дарко и Југослава) и Драгомир Миленковић,  раније чланови ПСК "Кукавица" из Лесковца. За председника Друштва на изборној скупштини одржаној 10. маја 2022. године, изабран је Драгомир Миленковић, у планинарским круговима познат као "Чика Дача", искусан и веома активан планинар који и у осмој деценији живота, широм Балканског полуострва, годишње попне преко 50 планинских врхова. За начелника Друштва именован је Дарко Стефановић, а за секретара Александар Ђорђевић.
Пријемом у Планинарски савез Србије (ПСС) ПД "Дубочица" из Лесковца постала је тек пета званична планинарска спортска организација у Јабланичком округу (Власотинце има два - ПД "Морич" и ПД "Чемерник", Бојник има јако добар и цењен клуб ПБК "Змај са Радана" и Лесковац је до скоро имао само један планинарски клуб ПСК "Кукавица"), чиме се отвара пут за даљи развој планинарства у овом делу Србије, а прави љубитељи пешачења и боравка у природи сада имају још једну организацију у којој ће добити подршку и где могу очекивати пријатно и садржајно дружење.