У улици Моше Пијаде завршена реконструкција тротоара

Почели радови на изградњи ромске цркве у насељу Славко Златановић
04.07.2022.
За време манифестације „Карневал Лесковац“ измена режима саобраћаја
05.07.2022.
Почели радови на изградњи ромске цркве у насељу Славко Златановић
04.07.2022.
За време манифестације „Карневал Лесковац“ измена режима саобраћаја
05.07.2022.
Данас је одржана конференција за медије у улици Моше Пијаде где су радови на уређењу тротоарских површина за које је из буџета града издвојено 9,9 милиона динара. Извођач радова је АБ Коп из Власотинца, а радови су изведене на основу пројекта који је израдило јавно предузеће „Урбанизам и изградња“ у складу са планским документом.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је овом приликом истакао:
„Реконструкција главне пешачке комуникације се наметнула као један од приоритета како због дотрајалости досадашњег тротоара, али и због велике фреквенције наших уважених суграђана, туриста и пријатеља. План је да се у предстојећем периоду настави са уређењем центра, тако да нас у најскоријем могућем року очекује уређење потеза од улице Коста Стаменковић до централног градског трга где ће бити урађено поплочавање тротоарских површина и коловоза. За те намене из буџета града биће издвојено додатних 9,4 милиона динара, очекујемо почетак радова у текућем месецу.“
Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња“ се обратио присутним медијским екипама:
„Радови су почели на основу одборења од надлежне Градске управе и пројекта који је урадило ЈП Урбанизам и изградња. Поред поплочавања, овде је урађена и замена лоших ивичњака и уградња нових баштенских ивичњака, нивелисање шахт поклопаца, нивелисање водоводних капа, односно, урађена је комплетна санација ове тротоарске површине.“
Паралелно са грађевинским радовима, уређиване су и зелене површине, за шта су били ангажовани запослени у ЈКП „Комуналац“ који су поставили земљу и засејали траву.
Након конференције градоначелник Цветановић је обишао филијалу компаније Дунав осигурање у Лесковцу истакавши да је ово први пут да је у посети овом предузећу. Директорка Светлана Крстић се захвалила градоначелнику на посети додавши да ова фирма има традицију дугу 140 година те да стога осигурацима нуди бројне погодности, најсигурнију и најбољу понуду на тржишту, уз посебан акценат на путно- здравствено осигурање и осигурање пољопривредних усева, тип осигурања који су актуелни током овог доба године.