Почели радови на изградњи ромске цркве у насељу Славко Златановић

На Медитеранским играма у Орану Нина Станисављевић освојила златну медаљу
04.07.2022.
У улици Моше Пијаде завршена реконструкција тротоара
04.07.2022.
Данас је у насељу Славко Златановић постављен камен темељац за изградњу прве хришћанске ромске цркве од стране градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и старешине њихове цркве, пастора Селима Алијевића.
Пре полагања камена темељца, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић рекао је:
"Локална самоуправа града Лесковца улаже изузетне напоре како би се Роми укључили у друштво и њихов положај унапредио. Годинама уназад системски радимо на решавању овог проблема и њиховој инклузији у друштво, а основа за такво деловање нам је Локални акциони план за унапређење положаја Рома. Нови акциони план за наредне три године је у поступку израде. Планом је предвиђено да се унапреде услови из области образовања, здравствене и социјалне заштите, становања, запошљавања, спорта, културе, медија и информисања, положаја жена, антидискриминације и др.
„Подржавамо све њихове пројекте који имају за циљ унапређење квалитета живота, стога смо данас овде како бисмо стали уз још један од битнијих пројеката за ромску популацију, а то је изградња прве ромске хришћанске цркве која је и регистрована у Министарству правде. Од зачетка идеје да се овде подигне црква достојна ромског народа, пуно састанака смо одржали и могу да вам кажем да ће комплетна изградња цркве износити 220 хиљада евра, а до сада је прикупљено и уложено 50 хиљада евра,“ – додао је градоначелник Цветановић и истакао да је сигуран да ће то место наставити да буде ценар окупљања, љубави, размена идеја, место будућих планова.
Присутнима се обратио и пастор цркве Селим Алијевић који се захвалио градоначелнику што је данас са њима, и истакао:
„Ово је за нас један посебан и значајан тренутак, јер смо од 2001. години били под шатором и било је јако тешко бити унутра и лети и зими. Данас ево, уз помоћ нашег драгоценог бога, уз донатора, градоначелник нам је помогао и преко својих пријатеља, компанија Младост нам је обезбедила 7000 црепова који ће бити поклон овој цркви и надамо се да ће локална самоуправа и у наредном периоду да настави да нам пружа подршку како бисмо изградили овај дом молитве. Ово ће бити црква отворена за све људе, отворени смо за све нације.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос