Почели радови на изградњи ромске цркве у насељу Славко Златановић

На Медитеранским играма у Орану Нина Станисављевић освојила златну медаљу
04.07.2022.
У улици Моше Пијаде завршена реконструкција тротоара
04.07.2022.
На Медитеранским играма у Орану Нина Станисављевић освојила златну медаљу
04.07.2022.
У улици Моше Пијаде завршена реконструкција тротоара
04.07.2022.
Данас је у насељу Славко Златановић постављен камен темељац за изградњу прве хришћанске ромске цркве од стране градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и старешине њихове цркве, пастора Селима Алијевића.
Пре полагања камена темељца, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић рекао је:
"Локална самоуправа града Лесковца улаже изузетне напоре како би се Роми укључили у друштво и њихов положај унапредио. Годинама уназад системски радимо на решавању овог проблема и њиховој инклузији у друштво, а основа за такво деловање нам је Локални акциони план за унапређење положаја Рома. Нови акциони план за наредне три године је у поступку израде. Планом је предвиђено да се унапреде услови из области образовања, здравствене и социјалне заштите, становања, запошљавања, спорта, културе, медија и информисања, положаја жена, антидискриминације и др.
„Подржавамо све њихове пројекте који имају за циљ унапређење квалитета живота, стога смо данас овде како бисмо стали уз још један од битнијих пројеката за ромску популацију, а то је изградња прве ромске хришћанске цркве која је и регистрована у Министарству правде. Од зачетка идеје да се овде подигне црква достојна ромског народа, пуно састанака смо одржали и могу да вам кажем да ће комплетна изградња цркве износити 220 хиљада евра, а до сада је прикупљено и уложено 50 хиљада евра,“ – додао је градоначелник Цветановић и истакао да је сигуран да ће то место наставити да буде ценар окупљања, љубави, размена идеја, место будућих планова.
Присутнима се обратио и пастор цркве Селим Алијевић који се захвалио градоначелнику што је данас са њима, и истакао:
„Ово је за нас један посебан и значајан тренутак, јер смо од 2001. години били под шатором и било је јако тешко бити унутра и лети и зими. Данас ево, уз помоћ нашег драгоценог бога, уз донатора, градоначелник нам је помогао и преко својих пријатеља, компанија Младост нам је обезбедила 7000 црепова који ће бити поклон овој цркви и надамо се да ће локална самоуправа и у наредном периоду да настави да нам пружа подршку како бисмо изградили овај дом молитве. Ово ће бити црква отворена за све људе, отворени смо за све нације.“