Базен у Великој Копашници засијао новим сјајем

Заједно за јачање руралних подручја
30.06.2022.
На Медитеранским играма у Орану Нина Станисављевић освојила златну медаљу
04.07.2022.
Лесковачко село Велика Копашница је годинама било центар младих из свих крајева, захваљујући Дечјем одмаралишту Пионир. Овај велики комплекс је деценијама након приватизације стајао неискоришћен и урушен. Захваљујући израженом предузетничком духу породице Стефановић која потиче из суседог села Слатина, а живе у Швајцарској, у овај објекат је уложено скоро 3 милиона евра, тако да ће Велика Копашница повратити епитет летње оазе у којој ће моћи да уживају људи из свих крајева региона.
Сутра у 10 сати почеће са радом три базена (за пливаче, за непливаче и за децу), уз ресторански део са 320 места и 140 паркинг места са тенденцијом ширења. Реконструкција некадашњих спаваоница је у завршној фази, десетак апартмана је спремно, остатак је још увек у припреми, у плану је уређење спортских терена и изградња још једног фудбалског терена.
Оно што је посебно важно је чињеница да инвеститор планира да следеће године уреди и опреми учионицу како би овом месту била враћена примарна намена – школа у природи, односно дечје одмаралиште. Стога су данас отварању присуствовали и директори основних и средњих школа који ће моћи да планирају ваннаставне активности, а касније и наставу у природи, у некадашњем дечјем одмаралишту.
Поред чланова породице Илић која је задужена за спровођење радова и организацију послова, овде ће бити запошљено преко 20 радника.
Отварању овог комлекса данас је присуствовао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је овом приликом истакао:
„Службе града Лесковца, као и до сада, свим инвеститорима стоје на располагању, а свакако је за власника и посетиоце значајна и реконструкција пута Велика Копашница – Слатина у дужини од 1,5 км, вредности 10,3 милиона динара коју смо спровели 2018. и 2019. године. Због БФЦ сертификата који смо први у Србији добили по четврти пут са процентом испуњености од 96,33%, управо оваква нова инвестиција од 3 милиона евра  показује да смо спремни и за нове инвеститоре. И срећни смо што и хотел Београд, сада хотел Лесковац и Сајам, али и овакав објекат враћа стари сјај, а добијамо и нове објекте попут аква парка који је прошле године отворен. Власницима желим пуно успеха, да наставе да се шире, а директорима школа желим да добро проуче овај објекат да се сами увере у квалитет овог објекта и у лепоту природе која је неспорна, и да већ од идуће године кренемо са школом у природи јер је то нешто што памтимо и што ће наредне генерације памтити.“
У име инвеститора присутне је поздравила Јана Стефановић, ћерка власника која је казала да су објекат у целини купили још 2001. године, да су кренули да га реновирају 2011/2012. године и сад након 10 година кренули су са радом где раде три базена, апартмани, сала и ресторан. Она је додала да је много срећна због тога, и захвалила се свима који су дошли. Казала је и да ће цена улазнице бити 400 динара и да ће бити попуста за децу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

gdpr-image
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос