Традиционални пријем спортиста на Видовдан

Постоје стотине језика на свету али осмех говори све њих. Вечерашња престава „Јаче смо од судбине“ говорила је универзалним језиком јер је мамила осмех великог броја гледаоца
26.06.2022.
Сутра без струје неколико улица у ширем центру града
29.06.2022.
Постоје стотине језика на свету али осмех говори све њих. Вечерашња престава „Јаче смо од судбине“ говорила је универзалним језиком јер је мамила осмех великог броја гледаоца
26.06.2022.
Сутра без струје неколико улица у ширем центру града
29.06.2022.
Град Лесковац на челу са градоначелником др сци. мед Гораном Цветановићем организаовао је традиционални  пријем спортиста који се баве индивидуалним спортом на велики србски празник Видовдан.  
Ове године, манифестацију су увеличали учесници Кампа РТС Кроса чији је Лесковац овогодишњи домаћин. Добродошлицу је деци из дијаспоре, из десет европских земаља, земаља региона и лесковачким спортистима пожелео градоначелник Цветановић и рекао да му је велико задовољство што се у граду данас окупило много младих људи. Нагласио је да Лесковац велику пажњу поклања спорту и спортистима и подсетио да ове године издвајања за спортске клубове износе 120 милиона динара, да се иста толика сума опредељује за рад СРЦ Дубочице, да је око 200 милиона уложено у уређење спортских хала, терена и игралишта, сала, авантура парка и рекао:
„Захваљујући председнику Републике Србије господину Александру Вучићу у Лесковцу се гради један од најлепших стадиона у вредности од 2,5 милијарде динара, а завршетак очекујемо крајем ове године, иако је требало да буде марта наредне.“
„Нема лепших дана од сусрета са децом, младима, спортистима, зато што су они најбољи промотери нашег града и драго ми је што учесници Кампа имају прилику да упознају неке од наших најбољих спортиста. Данас су са нама деца из земаља Европе и региона и спортисти из 35 клубова који тренирају 21 индивидуални спорт. Спорт развија личност, помаже унапређење здравља и духа, бавећи се спортом деца постају бољи људи, и уче се да дају свој максимум. Спорт спаја људе и поново данас из Лесковца шаљемо дивну слику младих успешних спортиста и деце која желе да уче о свом пореклу и посвећена су спортским активностима.
Драга децо и спортисти, част ми је што сам данас у вашем друштву, ви сте наш понос и најбољи амбасадори. Деца из дијаспоре, из готово свих делова Европе, имају прилику да се упознају са нашом дивном Србијом, дивним Лесковцем, што је управо омогућио спорт. Желим вам да остварите своје снове“ – казао је градоначелник Цветановић.
На данашњем Видовданском пријему градоначелник је капитену РК Дубочица 54 Андрији Атанасковићу, који је проглашен најбољим стрелцем Аркус лиге, уручио признање за овај постигнути успех и том приликом је истакао да се најбољи спортисти увек налазе међу добитницима награда које се уручују младим талентима, Октобарских награда и да су на одговорним позицијама у граду како би се ова значајна област што више унапредила.
Ива Петковић из Пликачког клуба Лесковац казала је да је њен највећи успех наступ на Централном европском првенству и освајање 3. места на Сусрету репрезентација у Словенији.
„Овом приликом желим да се захвалим градоначелнику Цветановићу, који је препознао мој таленат и љубав према пливању и наградио ме Октобарском наградом, неколико пута сам проглашена за спортску наду града Лесковца, добитница сам новчаних награда кojе Град даје успешним спортистима.“
Тања Антић из Атлетског клуба Дубочица казала је да је јуниорска репрезентативка Србије на 5000 м и 10.000 метара, као и да је учесница балканских и републичких првенстава Србије на којима је освајала много медаља.
„За постигнуте резултате захвалила бих се локалној самоуправи на челу са градоначелником Цветановићем за пуну подршку коју имам.“
Испред учесника Кампа Лесковац 2022. обратио се Андреј Игњатовић из Италије који се захвалио организаторима и граду Лесковцу на могућношћу да упознају овај део Србије и да уживају у чарима које спорт пружа.