Видовдан између историје и предања
24.06.2022.
„Караван мајке и снајке“
25.06.2022.
Видовдан између историје и предања
24.06.2022.
„Караван мајке и снајке“
25.06.2022.

У оквиру “Лесковачких летњих фестивала” у недељу, 26. јуна 2022. год. са почетком од 21,15 часова биће изведена представа “Јаче смо од судбине”.

Радња се дешава пред вратима Министарства културе.

Певачица народне музике и истакнута глумица нађу се у исто време у Министарству културе са истом намером – да добију националну пензију. Силом прилика, остану саме у једној канцеларији и сазнају да само једна од њих две може да добије нациоиналну пензију. Тада почињу међусобна прозивања, подметања, доказивања која је од њих две већи уметник, а гледалац постаје талац њиховог комичног сукоба, сведок судара два супростављена света, два схватања живота, два разумевања садашњости и пута у будућност. Додатну забуну у целу причу уноси писар, који повремено улази у канцеларију, дивећи се уметницама, а оне су у једном тренутку помислиле да је он министар културе.

Шта је старије кокошка или јаје? Естрада или позориште. Фантастичан и духовит приказ савременог живота и утицаја медија на нашу културу и понашање, зачињен здравим хумором, кроз сусрет једне глумице – првакиње позоришта (Александра Анђелковић) и њене колегинице – естрадне певачице (Сања Пешић), у друштву незаобилазног Пере (Алек Родић), писара који се, ни крив ни дужан, нашао у центру догађаја, од бунара и спота, до – националне пензије, уз Миту бекрију и Лазу Костића, публика ће имати прилику да се пре свега добро забави и насмеје.


Ова урнебесна комедија је проткана питким хумором, песмом и игром.