Председник Александар Вучић похвалио градоначелника Лесковца др Горана Цветановића и његове сараднике

55. седница Градског већа
17.06.2022.
Отворена прва хуманитарна продавница „Покрени живот“
20.06.2022.
55. седница Градског већа
17.06.2022.
Отворена прва хуманитарна продавница „Покрени живот“
20.06.2022.
"Поштовани чланови Градског већа, јуче у комуникацији са председником Србије господином Александром Вучићем, град Лесковац и финансије су добили похвалу да смо међу најбољима у Србији. Јуче смо имали 737 милиона динара на рачуну буџета града Лесковца, од тога је 3.153.000,00 отишло на 54. рату дуговања према ЕПС-у.
Ови који су владали пре нас, за све време њихове владавине нису платили ни један рачун ни за школу, ни за обданиште ни за општину нити за било које јавно комунално предузеће. Јуче смо платили 54. рату, остало је још шест рата што значи да ћемо до краја године исплатити дуговање према ЕПС-у.  Данас је на рачуну 733 милиона динара, данас смо платили 7.892.000,00 само за екпропријацију господину Ђоређвић Ивану 6.5 милиона. Из овога можете да видите да је фискална консолидација урађена у потпуности да је буџет стабилан и ликвидан.
Председник Србије није веровао да може доћи до овога, јер када наследите 2 милијарде дуга, подсећања ради тада је буџет био нешто више од 3 милијарде, онда вам је довољно јасно да сте наследили годишњи дефицит и да вам је потребно много времена да будете на стабилним ногама. Уз све обавезе које плаћамо и не каснимо ни један једини дан, дошли смо до тога да смо најбољи у Србији. Много бољи него градови који су већи од нас попут Ниша, Крагујевца а о Јагодини нећу ни да причам. Не постоји никакво поређење ни по једном параметру.
Зато бих искористио прилику да шефици финансија и њеним сарадницима честитам на напорном раду, на енергији на жељи, када смо размишљали како да дуг од 2 милијарде платимо када нам је буџет био нешто више од 3 милијарде, коју „рупу“ прво да попунимо. Сада је стање поптуно другачије и слободно могу да кажем да је остварена "ренесанса" када је у питању буџет.
Многи би хтели да сада тај буџет потроше, буџет који је годину дана константан, од 550 до 750 милиона динара. Ми то нећемо дозволити. Као што видите ребалансом додајемо још 500 милиона динара. Остварење буџета са 98,2% је нешто што смо могли раније само да сањамо и тежили смо да дођемо од 85% до 90%, са оним што је прошле године остварено превазишло је сва наша очекивања.
То значи када смо сложни, када свако ради свој посао, када свако има своје задужење резултати су неминовни, у свим сферама живота. Драго ми је што смо јуче пред министрима, премијером добили похвале. Труд, рад, марљивост, посвећеност, одговорност, пре или касније дођу до изражаја.
Потребно је само издржати и борити се без обзира на све препреке које долазе пред нама, ми те препреке отклањамо."