Градоначелник посетио дестилерију „Александар“ у Бобишту

Обележен Светски дан добровољних давалаца крви
14.06.2022.
Лесковачко лето 2022. програм догађаја
16.06.2022.
Обележен Светски дан добровољних давалаца крви
14.06.2022.
Лесковачко лето 2022. програм догађаја
16.06.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са сарадницима посетио дестилерију „Александар“ у Бобишту, у којој се од 2004. године производи ракија врхунског квалитета.
Након обиласка, одржана је конференција за медије на којој је говорила заменица градоначелника др Лидија Димитријевић и рекла:
„Умеће печења ракије у овој породици се преносило са колена на колено, тако да је господин Јовица Илић са супругом Драганом породичну традицију претворио у бизнис од којег данас може лепо да се живи.
Сопственим напорима овај брачни пар произведе 20.000 литара ракије од дуње, шљиве, крушке, кајсије која се пласира широм наше државе. Дестилерија Александар у производњи користи најсавременију технологију, у коју улаже највећи део зараде, па и не чуди што ова фирма има чак пет заштићених брендова – жуту дуњу, дуњу голд, виљамовку, шљиву и кајсију. Сировина коју користе је воће високог квалитета из воћњака у родном Загужану које лично обрађују – дуњу на 8 хектара, крушку на 3 хектара и шљиву на 1 хектар, док кајсију набављају из Гроцке. Током обиласка господин Јовица нас је детаљно упознао са процесом производње и фасцинантно је то што овај брачни пар врши производњу од почетка до краја.“
Власник дестилерије „Александар“ Јовица Илић се захвалио градоначелнику Цветановићу на посети и подршци и казао:
"Без подршке локалне самоуправе не бисмо могли да све постигнемо. Уз подршку ми сада ширимо воћњаке и комплетан асортиман. Све је домаћа производња, апаратура је рађена од домаћег бакра, а уз субвенције локалне самоуправе смо успели да набавимо све. Задовољни смо и сви смо породично укључени у посао, супруга, син и ја. Почеци дестилерије датирају од 1947. а ја сам покренуо брендирање и оригинално флаширање."