ЈКП Водовод купио вишенаменску машину вредну 11.2 милиона динара

Сутра 19 улица без струје у Лесковцу
07.06.2022.
Сутра без струје 6 села и 17 улица у Лесковцу
08.06.2022.
Сутра 19 улица без струје у Лесковцу
07.06.2022.
Сутра без струје 6 села и 17 улица у Лесковцу
08.06.2022.
Јавно комунално предузеће Водовод је данас представило нову машину са двоструком наменом, чија је највећа предност обављање различитих функција у зависности од потребе на терену. Нова машина може да копа, насипава или преноси материјал, при чему обједињује багер и утоваривач. На овај начин омогућено је брзо, ефикасно и економично одржавање градске водоводне и канализационе мреже. Вредност машине је око 11,2 милиона динара.
„Захваљујући улагањима у механизацију јавно комуналних предузећа у Лесковцу је на виши ниво подигнуто пружање комуналних услуга. У механизацију Јавно комуналних предузећа Комуналац, Водовод и Грделица укупно је уложено преко 275 милиона динара милиона динара, а само у ЈКП Водовод око 54,5 милиона динара.
Град Лесковац, на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем ће и у наредном периоду наставити са осавремењивањем механизације јавно комуналних предузећа зарад њиховог бољег функционисања а све због добробити наших суграђана“ – казала је данас Александра Стојановић ПР градоначелника на представљању машине.
Директор ЈКП Водовод Станиша Ристић је казао:
„Набавка ове машине је била неопходна јер ми одржавамо 420 км водоводне мреже на годишњем нивоу имамо преко 1500 кварова. Бићемо још бржи и ефикаснији у отклањању кварова. Оваква машина ће бити неопходна и на централном постројењу за пречишћавање отпадних вода у Богојевцу, а ми ћемо искористити стару која је била коришћена за одржавање водоводне мреже јер тамо имамо већ произведено око 300, 400 тона муља и у наредних 15, 20 дана кренуће транспорт и депоновање муља на депонији ПВВ, тако да ће оваква машина бити неопходна јер ће дневно излазити око 10-12 тона муља. Иначе град Лесковац је нашем предузећу наменио 10 милиона динара за текућа пословања и 9 милиона за набавку аутоцистерне.“
Маја Милошевић-Милојић, помоћник директора ЈКП Водовод, говорила је о пробном раду Постројења за пречишћавање отпадних вода:
„Пробни рад је почео 27.12.2021. године. Ми смо тренутно при завршетку шестомесечног пуштања у рад прве фазе Постројења, објекти Линије воде. Воду смо пречистили готово до оних граничних вредности и параметара како то законска регулатива налаже. Муљ имамо 5-10-12 тона у зависности од тога која количина воде дође на Постројење. Тренутно смо у фази припремних радова, пуњења дигестора водом која ће се загрејати у овом месецу, пошто је потребно да има 38 степени температуре, како би се муљ преусмерио на Линију муља и како би кренуо пробни рад објеката Линије муља, односно друге фазе Постројења. Пробни рад Линије муља је предвиђен 3 месеца, али паралелно са последња 3 месеца пробног рада Линије воде.“