Уређење тротоара у улици Моше Пијаде се приводи крају

Део Бунушког Чифлука сутра без струје
02.06.2022.
ЗАВРШЕНА КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ДИМИТРИЈА ТУЦОВИЋА
03.06.2022.
Део Бунушког Чифлука сутра без струје
02.06.2022.
ЗАВРШЕНА КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ДИМИТРИЈА ТУЦОВИЋА
03.06.2022.

Данас је одржана конференција за медије у улици Моше Пијаде где се приводе крају радови на уређењу тротоарских површина за које ће из буџета града бити издвојено 9,9 милиона динара. Извођач радова је АБ Коп из Власотинца, а радови се изводе на основу пројекта који је израдило јавно предузеће „Урбанизам и изградња“ у складу са планским документом. На северној страни улице су уграђене бехатон плоче са посипом од гранита, на јужној страни се тренутно постављају посебне растер плоче, а одређена је посебна површина за кретање пешака.

Новица Николић, директор ЈП „Урбанизам и изградња“ се обратио присутним медијским екипама:

„На северној страни су радови завршени, укупна површина која се уређује од улице са раскрсницом Косте Стаменковића па до раскрснице 7. јули је 2620 квадратних метара, поплочано је негде око 1500 квадратних метара, на остатку се ради. Очекујемо да ови радови буду завршени до краја месеца, онако како је то и планирано уговором. Паралелно са овим радовима, уређују се и зелене површине, ту смо ангажовали ЈКП „Комуналац“ које навлачи земљу и биће засејана трава.“

Са улагањем у овај део града се наставља, из буџета града биће финансирано уређење потеза од улице Коста Стаменковић до централног градског трга где ће бити урађено поплочавање тротоарских површина и коловоза.