Дани јагоде у Карађорђевцу

Сутра без струје Охридско насеље
31.05.2022.
Иштван Паштор и делегација Мађарске посетили Лесковац
01.06.2022.
Сутра без струје Охридско насеље
31.05.2022.
Иштван Паштор и делегација Мађарске посетили Лесковац
01.06.2022.
Дани јагоде су ове године одржани десети, јубиларни пут, као и претходних година са циљем промоције рода овог воћа у месту које представља значајну карику у ланцу производње овог воћа које је веома заступљено у нашем крају и чији се засади простиру на скоро 200 хектара.
Присутни су на данашњој манифестацији имали прилику да уживају у свежим јагодама, али и разним ђаконијама са овим воћем које су припремале вредне домаћице овог краја. У оквиру манифестације одржано је и такмичење у скидању петељки са плода јагода у којем је победу однела Митровић Данијела из Карађорђевца.
Манифестацију је отворила заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић:
„Задовољство ми је да и ове, јубиларне године присуствујем Данима јагоде у Карађорђевцу. Након деценије трајања, слободно могу рећи да је ова манифестација постала традиција лесковачког краја. Окупили смо се како бисмо промовисали узгој и квалитет рода јагоде и још више је приближили потрошачима. Није случајно то што смо данас баш овде, у Карађорђевцу, јер ово место представља значајну карику у узгоју овог воћа.
Град Лесковац води рачуна о својим пољопривредним произвођачима. У прилог томе говори и чињеница да смо за ову област у текућој години планирали средства од 108,7 милиона динара, од тога чак 50 милиона за пољопривредне субвенције, а када је реч о инфраструктури, у атарске путеве, комасацију и електрификацију поља уложено је преко 250 милиона динара.“
Градоначелник је малишанима из школе у Белановцу, као и свој деци града Лесковца честитао данашњи дан Међународни дан деце.
Жарко Георгиев, члан Савета месне заједнице Карађорђевац је казао:
„Ово је место препознатљиво по узгоју јагода. Јагода се гаји на површини од 20 хектара. Сваке године у производњу се уводи нови асортимани и нове сроте јагода. Град Лесковац сваке године повећава финансијска средства за куповину пољопривредних машина. Захваљујем се свим присутнима и свима који су учествовали на овој манифестацији, а пољопривредним произвођачима успешну и родну годину.“