ОТВОРЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ВЛАСИНА

Ухапшен због 100 грама марихуане
27.05.2022.
Ухапшени због наношења тешких телесних повреда
27.05.2022.
Ухапшен због 100 грама марихуане
27.05.2022.
Ухапшени због наношења тешких телесних повреда
27.05.2022.
У Лесковачком културном центру данас је отворена изложба радова насталих на Ликовној колонији Власина које су настале у последња три сазива, односно на колонијама 2019, 2020. и 2021. године.
Ова традиционална манифестација, скоро пола века окупља академске уметнике широм земље и иностранства.
Испред Локалне самоуправе уметнике је поздравила Андријана Васић, помоћник градоначелника Лесковца, рекавши:
„Реч је о колонији са традицијом дугом скоро пола века. Баш зато што смо свесни њене традиције и значаја, заједно са ресорним министарством финансијски подржавамо и одржавање овогодишње ликовне колоније и са том праксом ћемо, наравно, наставити и убудуће.
Култура и уметност обогаћују нашу свакодневицу и дају душу једном граду. Ми настојимо да лесковачкој публици пружимо квалитетне културне садржаје, и да истовремено створимо могућност да млади, али и већ афирмисани уметници стварају у нашем окружењу и допринесу јачању културних веза међу градовима и државама. Сигурна сам да су истакнути ствараоци успели да дочарају лепоте Власинског језера на себи својствен начин, као и да ће Лесковчани уживати у дивним уметничким делима у наредним данима.“
Директорка Лесковачког културног центра Сања Цонић је на отварању изложбе уручила плакету Мињи Тодоровић, поводом 40 година од постојања и рада ЛКЦ-а и рекла:
„Захваљујући сарадњи коју смо успоставили са Вама, Миња, Ликовна колонија Власина је заиста добила на значају. Позната имена су били чланови свих 49 година, и мислим да је Ваш допринос огроман. Министарство нам је пружило подршку и сигурна сам да ће сарадња бити одлична као и до сада.“
Селектор колоније, мултимедијална уметница из Београда, Миња Тодоровић, која је заслужна за многе иновације на овој колонији, отворила је изложбу и том приликом се захвалила директорки Цонић на подршци и додала да се ближу педесетој годишњици у следећој години, да се нада да ће бити једнако добра као и овогодишња и још успешнија са још много новина.