Радови на реконструкцији улице Димитрија Туцовића се приводе крају

Исплате редовне и привремене новчане накнаде за април
19.05.2022.
РЕДОВНА ИСПЛАТА ЗА ТРОШКОВЕ И УСЛУГЕ УСТАНОВЕ ЗА СТАРИЈЕ И ОДРАСЛЕ
21.05.2022.
Исплате редовне и привремене новчане накнаде за април
19.05.2022.
РЕДОВНА ИСПЛАТА ЗА ТРОШКОВЕ И УСЛУГЕ УСТАНОВЕ ЗА СТАРИЈЕ И ОДРАСЛЕ
21.05.2022.
Радови на реконструкцији улице Димитрија Туцовића који су подразумевали замену водоводне мреже, уређење коловоза и тротоарских површина, приводе се крају. Поменута реконструкција изведена је у дужини од 440 метара, а средства опредељена из буџета града за ову намену износе 32,4 милиона динара.
"Радови на једној од најпрометнијих улица у нашем граду, улица Димитрија Туцовића започети фебруара текуће године се приводе крају. Рехабилитација улице подразумева замену водоводне мреже, уређење коловоза и тротоарских површина у дужини од 440 метара из буџета за то је издвојено 32.4 милиона динара. Радови су започети скидањем постојећег асфалта који је био у изузетно лошем стању. Најпре је урађена водоводна мрежа, данас ће бити завршена уградња другог слоја асфалта, могли сте да се уверите да је прва фаза завршена а да се друга уграђује на постојећем коловозу. Завршетак постављања бекатон плоче на другом делу тротара који није поплочан очекује се у току наредне недеље чиме ће реконструкција ове улице бити у потпуности завршена.
Када смо држали конференцију поводом почетка ових радова, поменули смо улагања у неколико улица. Реконструкција улице Ивана Милутиновића 25 милиона динара, улица Ђуке Динић вредна 1,2 милиона динара, најважнија је комплетна реконструкција булевара Николе Пашића где је од почетних 280 милиона динара дошло до 320 милиона динара. Очекујемо да поред булевара Николе Пашића који има 29 км подземних каблова, да до краја текућег месеца буде завршен комплетно тај булевар и ова улица. Завршна вредност булевара је због каблова увећана са 280 на 320 милиона динара.
Путна инфраструктура је основни сегмент за развој осталих, зато смо посвећени овом послу, само у претходној години реконструисано је 15 улица, улагања су 82 милиона динара.  Са  почетком грађевинске сезоне на Лесковачким улицама  грађани су почели да виђају машине на разним локацијама, то значи да радимо пуним капацитетом. У наредним месецима текуће године учекује се опет изградња саобраћајница у „зеленој зони“ између компнаије Еренли и пруге, вредност је 10,8 милиона динара. На општинском путу Бадинце, Губеревац, Мала Грабовница 17.4 милиона динара, као и рехабилитација улице  Девет Југовића која је последња улица у нашем граду где имате коцку, вредност је 32 милиона динара. Ту ћемо покушати да повежемо санитарне чворове који се налазе на доњем делу парка, са комплетном реконструкцијом те улице, тако да ниједна улица у нашем граду неће имати коцку, све ће бити рехабилитоване сређене и пробаћемо у току ове године, ове бочне улице које се такође налазе овде у улици Димитрија Туцовића са десне и леве стране да макар гребани асфалт поставимо. Те улице су уске и мале и оне никако не могу да добију грађевинску дозволу, али можемо са овим асфалтом када платимо пдв што опет није мала сума да те улице покушамо да доведемо у једно пристојно стање с обзиром да је ова улица од виталне важности, како за ђаке основне школе тако и за средње школе али и комуникација и са обилазницом око града.

 

„Извођач радова је АБ КОП Перица Јовић из Власотинца, овде је урађено комплетна реконструкција у ул Димитрија Туцовића, поред реконструкције коловоза урађена је реконтрукција водоводне мреже, где је презано 98 корисника. Радови су изведени у складу са законима о путевима и законима о планирању и изградњи, задржан је постојећи габарит улице а урађена комплетна реконструкија. Желим да вас обавестим да су почели радови на другој страни у улици Моше Пијаде, где се ради санација тротоарских површина и места за паркирање у томе делу и искористио бих да позовем грађане који паркирају ту своја возила да склоне своја возила у наредним данима како би смо и тај посао завршили до краја", изјавио је директор одговаран за све радове у граду Новица Николић. 
Испред месне заједнице обратила се Ана  Јовић члан савета месне заједнице Дубочица.
Желела бих да се у умие мештана месне заједнице Дубочица захвалим локалној самоуправи и градоначелнику др Горану Цветановићу на успешно изведеним акцијама у нашон месној заједници. Реконструкција ове улице је значајна зато што је веома фреквентна јер се налази у близини школа. Реконструкција улице у нашој месној заједници је значајна како за нас тако и за лепши изглед нашег града, тако да се опет свима захваљујем.