Ко је овде идиот?
18.05.2022.
Сутра без струје улице око Зелене пијаце и занатски центар Мост
18.05.2022.
Ко је овде идиот?
18.05.2022.
Сутра без струје улице око Зелене пијаце и занатски центар Мост
18.05.2022.
У четвртак, 19. маја 2022. године у 18.00 часова у Читаоници Библиотеке, Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу и Огранак САНУ у Нишу, организују „КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ – ВЕСНА КАПОР“.
Гости књижевног сусрета су Весна Капорпроф. др Горан Максимовић и Ана Х. Јовић, дипломирани филолог за књижевност и српски језик.
У програму учествују и ученици Музичке школе „Станислав Бинички“ у Лесковцу и наратор Горица Додеровић.
Весна (Самарџић) Капор рођена је у Невесињу. Филолошки факултет завршила у Београду. Објавила роман „Три самоће“, збирке прича: „По сећању се хода као по месечини“, „Венац за Оца“, кратку прозу „Као што и вама желим“ и књигу „Небо, тако дубоко“. Добила награде: „Лаза Костић“, „Милош Црњански“, „Данко Поповић“, „Кондир Косовке девојке“ и „Меша Селимовић“ за најбољу књигу 2021. године за роман „Небо, тако дубоко”. Добитница је Повеље захвалности Филолошког факултета у Београду за изузетан допринос и успешну сарадњу у развоју наставе, језика, књижевности и културе. Проза Весне Капор преведена је на руски, македонски и мађарски језик. Ради у Студентском културном центру у Београду као уредник књижевног програма.