Настављени радови на путу Лесковац-Лебане

Сутра без струје 11 улица, 8 села и викенд насеље „Арапова Долина“
16.05.2022.
Сутра без струје 17 улица
17.05.2022.
Сутра без струје 11 улица, 8 села и викенд насеље „Арапова Долина“
16.05.2022.
Сутра без струје 17 улица
17.05.2022.
На путу између Лесковца и Лебана данас је одржана конференција за медије поводом наставка радова на реконструкцији тог пута. О детаљима ове значајне инвестиције говорио је Новица Николић, дикректор ЈП Урбанизам и изградња. 
 
„Добар дан свима. Данас са мојом екипом обилазимо радове на државном путу групе првог Б реда од Лесковца ка Лебану. Тренутно се изводе радови кроз Доње Трњане на самој периферији града Лесковца. Деоница у дужини од 800 метара се припрема за асфалтирање односно уграђује са тампон. Након тога биће уграђени ивичњаци како би била изведена и тротоарска површина кроз насељена места и иде асфалтирање првог слоја асфалта. То очекујемо да се деси у наредних 4-5 дана односно до краја ове недеље. На овој деоници ради се комплетно проширење коловоза, ширина коловоза је сада 6.6 метара, након тога десиће се радови на уградњи другог слоја завршног асфалта.
Након тога иду радови код Синковца где ће се урадити рехабилитација коловоза, замена ивичњака како би се проширио коловоз и уредиле тротарске површине за несметано кретање пешака. Сарадња са путевима Србије је одлична, овом приликом им се захваљујем, радови иду планираном димаником, реализује се уговор који предвиђа реконструкцију коловоза дужине 4.6 км, вредност тог уговора је 176 милиона динара.
Радове изводи Србија ауто-пут. Мислим да квалитетно изводе те радове. Како имамо добру сарадњу са путевима Србије наш циљ је да припремимо техничку документацију како би смо имали нове захтеве. Оно што је град Лесковац урадио односно што ми као предузеће по овлашћењу града радимо то је да спроводимо набавке како би одабрали пројектанске куће.
Изабрали смо пројектантску кућу и тренутно се ради пројекат на изградњи кружне раскрснице код „Три шешира“. Предузеће које је добило посао је из Новога Сада, такође данас се отварају понуде за израду пројектно-техничке документације за рехабилитацију Бојничког пута доносно улице Раде Жунић.
Поред тога изабрали смо пројектантску кућу која ће радити кружну раскрсницу код насеља Анчики. Разговарали смо са представницима путева Србије како би и деоница која је у лошем стању кроз сам Лесковац а на овом државном путу била рехабилитована. Постоји неки договор да Путеви Србије у току лета негде око 500м од „Три шешира“ ураде рехабилитацију коловоза и онда би државни пут првог Б реда у поптуности био рехабилитован".