ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ ИМЕНОВАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА НАЛАС-А
13.05.2022.
НАЛАС: КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ ПОБОЉШАЊА УСЛУГА ВОДОСНАБДЕВАЊА И ПРЕЧИШЋАВАЊА ОТПАДНИХ ВОДА
13.05.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЦВЕТАНОВИЋ ИМЕНОВАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА НАЛАС-А
13.05.2022.
НАЛАС: КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ ПОБОЉШАЊА УСЛУГА ВОДОСНАБДЕВАЊА И ПРЕЧИШЋАВАЊА ОТПАДНИХ ВОДА
13.05.2022.
На стадиону Ф.К. Слога у Лесковцу данас је одржан РТС крос за децу основних школа.
Пре почетка такмичења испред града Лесковца и локалне самоуправе присутне је поздравио Александар Пејчић, градски већник задужен за спорт следећим речима:
„Велики поздрав у моје име и у име кабинета града Лесковца. Ово је крос РТС-а где је град Лесковац суорганизатор ове манифестације. На предлог организационог одбора РТС крос-а градоначелникд Горан Цветановић је прихватио да буде суорганизатор овог кроса који се одржава целе године не само у Лесковцу него у целој Србији. Лесковац ће бити домаћин кампа деце из дијаспоре од 25. Јуна до 02. Јула. Средство за тај камп обезбедијло је министарство просвете, науке и технолошког развоја а ми као добри домаћини омогућићемо им да посете сва историјска и културна дешавања нашег града. Када је реч о такмичарског делу град Лесковац је обезбедио одређена средства за смештај учесника као и за награде и пехаре. На крају овог дешавања у новембру промовисаће се филм о кросу РТС-а.
Велико нам је задовоство што смо део историје кроса јер смо ми и град Зајечар хтели да се транфоримише трајање овог кроса који је трајао само један дан, на иницијативу града Лесковца и града Зајечара крос траје током целе године. Зато ће Лесковац бити домаћин из дијаспоре деци која ће бити наши гости".
У име  школе Косте Стамнековић присутнима се обратила Александра Сибиновић директорка:
„Велико хвала градоначелнику на подршци и председнику ФК Слога који нам је уступи терен за одржавање кроса. У 10ч ће почети крос кроз целу Србију, у свим градовима, општинама, селима и сва ће деца истовремено трчати. Ми смо данас организовали око 600 ученика што је веома тешко и напорно али нама је било уживање. Ово је заиста лепа манифестација и веома добра за здравље наше деце. Две и по године смо били под короном и ово је феноменалан догађај.
Редовна физичка активност, боравак у природи позитивно утиче на здравствени капацитет наше деце. Такмичарима желим пуно успеха, важо је учествовати а и победити. Обезбедили смо и дипломе преко министарства просвете, обезбедили смо флаширану воду, временски услови су идеални тако да се захваљујем свима“.
Све је протекло без проблема, био је обезбеђен разглас и стално присуство Хитне помоћи.
У трци на 300 метара, од првог до четвртог разреда за девојчице, прво место је освојила Сара Илић ученица другог разреда О.Ш. Коста Стаменковић.