На Технолошком факултету у Лесковцу почела тродневна манифестација под називом „Дани отворених врата“

Зашто туш славине на базену не раде?
30.04.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТАО ЂУРЂЕВДАН
06.05.2022.
Зашто туш славине на базену не раде?
30.04.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТАО ЂУРЂЕВДАН
06.05.2022.

Ова манифестација има за циљ да матурантима приближи наставни план и програм ове установе високог образовања и да их упозна са предностима студирања на овој респектабилној установи која преко 4 деценије школује квалитетне кадрове из области технологије.

Основни постулати ове установе високог образовања су да обједини наставу, науку и бизнис.

У том циљу приоритет је да се осавремене кабинети за теорисјко и практично извођење наставе, да се публикују радови наставног особља у чему се одлично напредује у на крају да се кроз разне техничке уговоре споји ова респектабилна установа са привредним колективима.

Технолошки факултет је једина државна установа виског образоваља у ЛЕсковцу и има водеће место у области технолошкох наука од 1979. Године када је и основана.

Студенти могу да се определе за следеће студијске програме:

  • Фармацеутско козметичке технологије

  • Материја и хемијске технологије

  • Текстилне технологије и дизајн

Након основних студија у оквиру мастер програма на Лесковачком Технолошком факултету студенти се могу определити за технолошко инжењерство са модулима Фармацеутско-технолошко, Прехрембено и Текстилно инжењерство, а као новина уведен модул је и Информациони системи у технологијама. За докторске студије модул је из области савремених технологија.