ИСПЛАТА ЗА ОБРАЗОВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ, ЦРВЕНИ КРСТ И ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ
28.04.2022.
Првог маја бесплатан улаз на Царичином граду
29.04.2022.
ИСПЛАТА ЗА ОБРАЗОВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ, ЦРВЕНИ КРСТ И ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ
28.04.2022.
Првог маја бесплатан улаз на Царичином граду
29.04.2022.

У Центру за стручно усавршавање у образовању данас је одржан седми Панађур здравља, манифестација коју заједнички организују Предшколска установа Вукица Митровић и Научни клуб Центра за стручно усавршавање, уз подршку Центра за промоцију науке.

У просторијама Центра одвијале су се различите активности чије је тема људско тело и очување здравља. У активностима су учествовали професори, асистенати и студенти Технолошког факултета, као и ученици Медицинске школе, а посетиоци су могли да погледају и кратке филмове, чији су аутори лесковачки предшколци.

Директорка ЦСУ Анђела Костић Минић се захвалила свим учесницима данашњег панађура и рекла:

„Деца ће данас имати прилику да повежу здравље и науку, да виде на које све начине нам наука помаже да будемо здрави, и деца ће учити о здравим стиловима живота и навикама. Наша примарна делатност је усавршавање у образовању, али нам је срце пуно када организујемо ове догађаје са пуно деце и надам се да ће их бити још више.“

Оливера Тошић директорка ПУ Вукица Митровић је подсетила на организацију панађура претходних година са разним темама и нагласила да су деца имала многа питања о здрављу што је и била инспирација за организацију овогодишњег.

„Овде данас имамо три кабинета, биолошки, анатомски и кабинет лековитог биља и здраве исхране, у дворишту смо организовали такмичарске активности и деци ћемо говорити о важности боравка на отвореном и спортским активностима. Деца ће узети активно учешће у данашњем панађуру како би што боље запамтили све што им се представи“ – закључила је директорка.

Данас је говорила и Бранкица Стаменковић члан Градског већа задужена за област образовања и казала:

„На свима нама је велика одговорност, да деци обезбедимо подстицајно окружење и да им пружимо што више могућности да стекну нова знања и искуства, што се кроз овакве манифестације и чини. Град Лесковац је у овој години планирао више од 400 милиона динара за функционисање ПУ Вукица Митровић и око 20 милиона за ЦСУ, а овом приликом бих вас и подсетила да је 2016. године, градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић са Центром за промоцију науке потписао Меморандум о сарадњи. Све то је створило услове и допринело да се данас налазимо овде и да деце имају прилику да учествују у самом процесу стицања знања.“