ПРИЗНАЊЕ ЗЛАТНИ МОСТ УРУЧЕНО ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ЦВЕТАНОВИЋУ

Ухапшен аутокрадица из Лесковца
27.04.2022.
ИСПЛАТА ЗА ОБРАЗОВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ, ЦРВЕНИ КРСТ И ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ
28.04.2022.
Ухапшен аутокрадица из Лесковца
27.04.2022.
ИСПЛАТА ЗА ОБРАЗОВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ, УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ, ЦРВЕНИ КРСТ И ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ
28.04.2022.

Данас је у Бања Луци одржан Дунавски бизнис форум у организацији Развојне агенције Бања Лука, Института европских региона и Медиа инвента на којем је градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу уручено признање Златни мост.

Пре уручења признања на форуму се говорило о дигитализацији, руралном туризму, зеленој енергији и пословној инфраструктури, односно технолошким парковима.

Приликом најаве градоначелника Владо Маркановић је казивао стихове о Лесковцу:

Човек може само ако хоће

Стварање је догађај и машта

Њих немају они који коче

А будућност, зна се, не опрашта.

 

Идеја не зависи од воље

Већ од духа и снаге открића

Не воле нас, можда је и боље

Пакосна и неразумна бића.

 

Тако зборе у Лесковцу граду

Петоречје грли Ветерница

Пљескавица иде уз естраду

А уз ајвар прија печеница.

Након преузимања награде градоначелник се обратио, захвалио се на указаној части и рекао честитао свим лауреатима на заслуженим признањима и казао:

„Са сетом се сећамо славне прошлости, уз жељу да мењамо садашњост, како би наша деца имала бољу будућност. Овом приликом бих желео да истакнем да је наш град Лесковац, град побратим са два највећа града Републике Српске, са Бања Луком и Бијељином. Свима желим пуно успеха у даљем раду, пуно здравља, среће и пријатних дружења у будућности.“

На данашњем Дунавском бизнис форуму Слободану Цветковићу, генералном директору компаније ПВВ уручено је признање Лидер одрживог развоја. Он се такође захвалио на признању и препознавању намере поменуте компаније да допринесе уређењу града и нагласио да је то пут ка чистој Србији и закључио да су екологија и заштита животне средине изузетно важне за функционисање једног друштва.

У образложењу организатора речено је да је признање Златни мост установљено у циљу промоције мира, просперитета, пријатељства, пословних и партнерских веза. Мост који повезује времена, обичаје, културе и људе и њихова вредносна осећања. Мост не само као грандиозни бирељеф него спона идеја и визија. 

“Од свега што човек у животном нагону подиже и гради, ништа није у мојим очима боље и вредније од мостова”, каже нобеловац Иво Андрић. “Они су важнији од кућа, светији, општији од храмова. Свачији и према сваком једнаки, корисни, подигнути увек смислено, на месту на коме се укрштава највећи број људских потреба, истрајнији су од других грађевина и не служе ничем што је тајно и зло”.

„Наши мостови су уметничко дело и симболишу успостављање веза које доприносе сарадњи и чине живот лакшим, лепшим и радоснијим. Они су мислећи и осећајни стубови постигнутог просперитета“ – закључује се.

Признање Златни мост уручено је и градоначелници Ниша Драгани Сотировски, Крушевца Јасмини Палуровић и градоначелнику Бијељине Љубиши Петровићу.