Хемијско-технолошка школа „БОЖИДАР ЂОРЂЕВИЋ КУКАР“ обележила 60 година постојања

Сутра без струје две улице у Лесковцу и неколико села
13.04.2022.
Почело асфалтирање дела пута од Лесковца према Рудару
16.04.2022.
Сутра без струје две улице у Лесковцу и неколико села
13.04.2022.
Почело асфалтирање дела пута од Лесковца према Рудару
16.04.2022.

Данас је у свечаној сали Лесковачког културног центра одржана академија поводом 60 година постојања и рада Хемијско-технолошке школе „Божидар Ђорђевић Кукар“. У присуству ученика, професора, представника образовних институција и локалне самоуправе изведен је пригодан програм.

Директор школе Тане Куртић је у свом обраћању казао:

“Смењивале су се генерације ученика и запослених, они који су одлазили остављали су дубоке и важне трагове, а односили лепе успомене. Они који су долазили доносили су нову енергију, младост и идеје и настављали добру традицију школе. Школа је омогућила генерацијама ученика и одрасилих да стекну знања, вештине и вредносне ставове који су допринели њиховом развоју и успеху, развоју и успеху њихових породица, заједнице и друштва у целини.

Ученици, свршени средњошколци ове школе су данас вредни радници, техничари хемијско-технолошке струке, дипломирани хемичари и технолози, фармацеути, просветни радници, високообразовани стручњаци разних профила природних и друштвених наука, магистри и доктори наука, руководиоци, директори, политичари, успешни предузетници и многи обични честити људи, који су много пута осветлили образ себи, нашем граду и земљи.”

У име локалне самоуправе присутнима се обратила Александра Стојановић, ПР градоначелника, честитала јубилеј и говорила о значају улагања у образовање:

„Највећа нада сваке земље, лежи у примереном образовању младих“, и улагати у образовање значи улагати у будућност. Зато је стварање адекватних услова за развој ове области и сигурно одрастање деце приоритет града што издвајања и доказују. Преко 780 милиона динара или 16% укупног буџета града је у текућој години планирано за поменуту област. Протеклих година посвећено се радило на побољшању услова за боравак деце у учионицама. У енергетску санацију школских објеката уложено је преко 255 милиона динара. Поред тога у ограђивање објеката, системе грејања, побољшање санитарно-хигијенских услова, изградњу фискултурних сала и терена уложено је преко 200 милиона динара."