ЗАКЉУЧЕН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИЦЕ ДО ВИДИКОВЦА И УРЕЂЕЊУ СЛОБОДНИХ ПОВРШИНА НА ХИСАРУ

САНИРАНО КЛИЗИШТЕ НА ПУТУ ОД ВУЧЈА КА ВЛАЈНИ
12.04.2022.
ИСПЛАЋЕНА ПРВА РАТА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА
13.04.2022.

У просторијима Министарства трговине, туризма и телекомуникација – сектор за туризам закључен је уговор о реализацији пројекта „Изградња саoбраћајнице до видиковца и уређење слободних површина постављањем мобилијара етно-археолошког парка Хисар".

У име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, уговор је са Министарством трговине, туризма и телекомуникација потписао Драгољуб Ђорђевић, члан Градског већа. Овај уговор је резултат учешћа Града на Конкурсу за доделу субвенција и трансфера намењених за пројекте развоја туризма у 2022. години. Министарство трговине, туризма и телекомуникација, према одредбама уговора, ће суфинансирати реализацију предметног пројекта до износа укупно одобрених средстава у висини од 15 милиона динара.

Такође, у сали „Београд“ Палате Србије одржан је први дијалог градова–учесника у пројекту: „Јачање капацитета локалних самоуправа у Србији ка инвестицијама у нискоугљенични и резилијентни урбани развој“, у оквиру Националног урбаног форума. Један од учесника у овом пројекту је и Град Лесковац. На поменутом скупу нашу локалну самоуправу је представљао члан Градског већа Драгољуб Ђорђевић, и том приликом је говорио о следећим темама: 1. Урбана мобилност; 2. Интегрално планирање градских река и приобаља; 3. Управљање отпадом. Осим међусобног упознавања, циљ ове радионице је био представљање градова и размена њихових искустава. Поред представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у разговору су учествовали представници Светске банке, као и консултантских фирми GFA/IAUS и COWI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *