ЗАКЉУЧЕН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИЦЕ ДО ВИДИКОВЦА И УРЕЂЕЊУ СЛОБОДНИХ ПОВРШИНА НА ХИСАРУ

САНИРАНО КЛИЗИШТЕ НА ПУТУ ОД ВУЧЈА КА ВЛАЈНИ
12.04.2022.
ИСПЛАЋЕНА ПРВА РАТА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА
13.04.2022.
САНИРАНО КЛИЗИШТЕ НА ПУТУ ОД ВУЧЈА КА ВЛАЈНИ
12.04.2022.
ИСПЛАЋЕНА ПРВА РАТА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА
13.04.2022.

У просторијима Министарства трговине, туризма и телекомуникација – сектор за туризам закључен је уговор о реализацији пројекта „Изградња саoбраћајнице до видиковца и уређење слободних површина постављањем мобилијара етно-археолошког парка Хисар".

У име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића, уговор је са Министарством трговине, туризма и телекомуникација потписао Драгољуб Ђорђевић, члан Градског већа. Овај уговор је резултат учешћа Града на Конкурсу за доделу субвенција и трансфера намењених за пројекте развоја туризма у 2022. години. Министарство трговине, туризма и телекомуникација, према одредбама уговора, ће суфинансирати реализацију предметног пројекта до износа укупно одобрених средстава у висини од 15 милиона динара.

Такође, у сали „Београд“ Палате Србије одржан је први дијалог градова–учесника у пројекту: „Јачање капацитета локалних самоуправа у Србији ка инвестицијама у нискоугљенични и резилијентни урбани развој“, у оквиру Националног урбаног форума. Један од учесника у овом пројекту је и Град Лесковац. На поменутом скупу нашу локалну самоуправу је представљао члан Градског већа Драгољуб Ђорђевић, и том приликом је говорио о следећим темама: 1. Урбана мобилност; 2. Интегрално планирање градских река и приобаља; 3. Управљање отпадом. Осим међусобног упознавања, циљ ове радионице је био представљање градова и размена њихових искустава. Поред представника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, у разговору су учествовали представници Светске банке, као и консултантских фирми GFA/IAUS и COWI.