САНИРАНО КЛИЗИШТЕ НА ПУТУ ОД ВУЧЈА КА ВЛАЈНИ

Полагањем венаца обележено срамно и кукавичко гранатирање воза од стране нато зликоваца
12.04.2022.
ЗАКЉУЧЕН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИЦЕ ДО ВИДИКОВЦА И УРЕЂЕЊУ СЛОБОДНИХ ПОВРШИНА НА ХИСАРУ
13.04.2022.
Полагањем венаца обележено срамно и кукавичко гранатирање воза од стране нато зликоваца
12.04.2022.
ЗАКЉУЧЕН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ САОБРАЋАЈНИЦЕ ДО ВИДИКОВЦА И УРЕЂЕЊУ СЛОБОДНИХ ПОВРШИНА НА ХИСАРУ
13.04.2022.

Јавно предузеће Путеви Србије је радовима започетим крајем прошле године и улагањем од 29 милиона динара извршило реконструкцију деонице државног пута II Б реда бр. 436 Стројковце - Вучје - Владичин Хан.

Радови су, због санације клизишта, подразумевали израду потпорне конструкције армирано - бетонским шиповима, а данас је одржана конференција за медије поводом асфалтирања ове деонице.

Заменик секретара Скупштине града Лесковца Владимир Бранковић је говорећи о овим радовима истакао добру сарадњу поменутог предузећа и нашег града и рекао:

„Преко милијарду динара износе улагања Путева Србије у саобраћајнице на територији града. Тренутно се изводе радови на реконструкцији Булевара Николе Пашића вредни 320 милиона динара, као и још два излаза из града односно пут ка Лебану и пут ка Вучју вредни 176,6 милиона, односно 282 милиона динара.

У име локалне самоуправе захваљујем Путевима Србије на одличној сарадњи захваљујући којој ћемо наставити да остварујемо један од важних циљева, а то је још много модерних путева и повећане безбедности свих учесника у саобраћају.“

Новица Николић директор ЈП Урбанизам и изградња Лесковац је говорио о техничким детаљима и казао да је извођач, ради санације клизишта, Трејс Србија АД Ниш, извршио ископ бушотина за шипове, постављање арматурног коша и изливање бетона:

„Изливено је 130 метара кубних бетона, израђено 20 шишова дужине 12 и ширине 0,9 метара. Изграђена је главна греда и потпорни зид, односно потпорна конструкција дужине 40 метара, а асфалтирање у дужини од око 80 метара, као завршни део ових радова, се завршава данас.“