Симулатор чеоног судара и превртања возила данас у Лесковцу

Булевар Николе Пашића добија нови изглед
08.04.2022.
Како правилно треба везати појас?
09.04.2022.
Булевар Николе Пашића добија нови изглед
08.04.2022.
Како правилно треба везати појас?
09.04.2022.

Агенција за безбедност саобраћаја у склопу промоције пројетка „Значај сигурносног појаса“ данас је у центру Лесковца до 16ч. Грађани и деца уз сагласност родитеља могу да пробају – тестирају себе у симулаторима.

"У име града поздравио бих наше пријатеље из Агенција за безбедност саобраћаја, у спровођењу ове акције са којима имамо одличну сарадњу у претходном периоду на пољу свих кампања и акција које су спровођене. Оно што је најзначајније то је формирање базе података на територији града Лесковца која је један живи документ који ћемо заједно даље допуњавати и на основу тога ћемо имати прецизан увид и у саобраћајну инфраструктуру и у аспект саме безбедности наших путева.
Град улаже и саобраћајну инфраструктуру, знате да смо близу 2 милијарде уложили у протелких 7 година уложили у саобрађајну ифраструктуру. Из агенције нам је предочена да су школска деца једна рањива категорија, покушали смо у свим школама градским и сеоским поставимо сигнализацију, поставимо лежеће полицајце и мислим да смо у највећем делу у томе и успели.
Још једну ствар бих издвојио, на иницијативу градоначелника поделили смо дечија ауто седишта прошле године смо улижили 7 милиона, ове године исто, мислим да су деца тог узраста такође рањива категорија, коју ћемо на овај начин успети да у што већем броју у нашем граду заштитимо.

Испред Агенције за безбедност саобраћаја новинарима се обратио увек лепо расположени Мирко Коковић, и том приликом рекао: "Желим да се захвалим савету за безбедност града Лесковца који нам је изашао у сусрет да дођемо овде и да едукујемо грађане о улози и значају сигурносног појаса. На жалост сваке године због некоришћења сигурносног појаса нам погине 100 грађана. Сигурносни појас представља веома важан сегмент у безбедности саобрађаја, смањује смртност код возача и сувозача до 50%, на задњем седишту смањије смртност возача око 25%, значајно редукује тешке телесне повреде док лаке телесне повреде смањује од 20-30%. Оно што је веом битно нагласити у случају саобрађајне незгоде када користимо безбедносни појас, он спречава контакт возача и путника у унутрашњости возила, затим спречава њихов међусобни контакт, распоређује енергију удара поцелом телу и спречава испадање возача и путника приликом саобраћајне незгоде.


Ова недеља је недеља појачане контроле заштитних система, из тог разлога имамо овде поред нас и припаднике саобрађајне полиције, који врше контролу сигурносног појаса и безбедносних седишта. Агенција је са друге стране дала учешће са симулаторима. Иза нас су симулатори чеоног судара и симулатор превртања где грађани Лесковца могу данас лично на свом телу да осете која је улога и колико је битан сигурносни појас, и како он ублажава последице саобраћајне незгоде."

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *