Симулатор чеоног судара и превртања возила данас у Лесковцу

Булевар Николе Пашића добија нови изглед
08.04.2022.
Како правилно треба везати појас?
09.04.2022.

Агенција за безбедност саобраћаја у склопу промоције пројетка „Значај сигурносног појаса“ данас је у центру Лесковца до 16ч. Грађани и деца уз сагласност родитеља могу да пробају – тестирају себе у симулаторима.

"У име града поздравио бих наше пријатеље из Агенција за безбедност саобраћаја, у спровођењу ове акције са којима имамо одличну сарадњу у претходном периоду на пољу свих кампања и акција које су спровођене. Оно што је најзначајније то је формирање базе података на територији града Лесковца која је један живи документ који ћемо заједно даље допуњавати и на основу тога ћемо имати прецизан увид и у саобраћајну инфраструктуру и у аспект саме безбедности наших путева.
Град улаже и саобраћајну инфраструктуру, знате да смо близу 2 милијарде уложили у протелких 7 година уложили у саобрађајну ифраструктуру. Из агенције нам је предочена да су школска деца једна рањива категорија, покушали смо у свим школама градским и сеоским поставимо сигнализацију, поставимо лежеће полицајце и мислим да смо у највећем делу у томе и успели.
Још једну ствар бих издвојио, на иницијативу градоначелника поделили смо дечија ауто седишта прошле године смо улижили 7 милиона, ове године исто, мислим да су деца тог узраста такође рањива категорија, коју ћемо на овај начин успети да у што већем броју у нашем граду заштитимо.

Испред Агенције за безбедност саобраћаја новинарима се обратио увек лепо расположени Мирко Коковић, и том приликом рекао: "Желим да се захвалим савету за безбедност града Лесковца који нам је изашао у сусрет да дођемо овде и да едукујемо грађане о улози и значају сигурносног појаса. На жалост сваке године због некоришћења сигурносног појаса нам погине 100 грађана. Сигурносни појас представља веома важан сегмент у безбедности саобрађаја, смањује смртност код возача и сувозача до 50%, на задњем седишту смањије смртност возача око 25%, значајно редукује тешке телесне повреде док лаке телесне повреде смањује од 20-30%. Оно што је веом битно нагласити у случају саобрађајне незгоде када користимо безбедносни појас, он спречава контакт возача и путника у унутрашњости возила, затим спречава њихов међусобни контакт, распоређује енергију удара поцелом телу и спречава испадање возача и путника приликом саобраћајне незгоде.


Ова недеља је недеља појачане контроле заштитних система, из тог разлога имамо овде поред нас и припаднике саобрађајне полиције, који врше контролу сигурносног појаса и безбедносних седишта. Агенција је са друге стране дала учешће са симулаторима. Иза нас су симулатори чеоног судара и симулатор превртања где грађани Лесковца могу данас лично на свом телу да осете која је улога и колико је битан сигурносни појас, и како он ублажава последице саобраћајне незгоде."

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос