Булевар Николе Пашића добија нови изглед

ПОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА
08.04.2022.
Симулатор чеоног судара и превртања возила данас у Лесковцу
09.04.2022.
ПОДЕЉЕНИ УГОВОРИ О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА ИЗ ОБЛАСТИ ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА
08.04.2022.
Симулатор чеоног судара и превртања возила данас у Лесковцу
09.04.2022.

Град Лесковац је локална самоуправа која се поноси бројним пројектима спроведеним у оквиру путне инфраструктуре у коју је од 2013. године уложено скоро 2 милијарде динара.

На овом пољу је карактеристично да се интензивно уређују сви улази, односно излази из града, поред поменуте улице која спаја наш град са општином Власотинце, вредна је помена и реконструкција пута између Лесковца и Лебана, 4,6 км дужине и вредности 176,6 милиона динара, пута који води од Лесковца ка Вучју у дужини од око 9 километара. Вредност радова износи 282 милиона динара.

Град Лесковац ће до краја маја добити још једну савремену саобраћајницу са квалитетним коловозом, тротоарима и бициклистичким стазама која ће овај део града учинити много лепшим и сигурнијим, и тим поводом је на Булевара Николе Пашића у близини новоизграђене кружне раскрснице одржана конференција за медије на којој је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић казао:

„Данашњи дан ћемо поред бројних активности из области екологије, социјалне заштите и јавног информисања, посветити још једном важном инфраструктурном пројекту који ће живот у Лесковцу учинити безбеднијим, бољим и лакшим. Ради се о комплетној реконструкцији Булевара Николе Пашића који је деценијама уназад важио за једну од најмање безбедних и најгоре уређених саобраћајница, која уједно спада у најфреквентније и најзначајније, тако да њено уређење представља сложен процес који захтева велика улагања – радови се изводе у дужини од скоро једног километра и вредни су 320 милиона динара.

Водоводна мрежа је компетно завршена, као и кружна раскрсница; од моста ка надвожњаку су завршене пешачке површине, тренутно се врши асфалтирање коловоза које ће сутра бити завршено, где смо од две добили четири коловозне траке, док је остало да се бициклистичка стаза на овој деоници пресвуче завршним слојем асфалта. Радови на постављању осветљења се такође приводе крају, остало је да се изведу радови на хоризонталној и вертикалној сигнализацији, и изградњи пешачких и бициклистичких површина од моста до Нишке улице. Град Лесковац ће до краја маја добити још једну савремену саобраћајницу са квалитетним коловозом, тротоарима и бициклистичким стазама која ће овај део града учинити много лепшим и сигурнијим, безбеднијим и желимо да поручимо грађанима да ту нећемо стати, да ћемо да наставимо са бројним улагањима.“

Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, је истакао:

„Додаћу само да је урађена заштита гасовода, врло битно за ову саобраћајницу, да су изведени радови у делу електроенергетске мреже, реконструисана је нисконапонска мрежа, положени су сви каблови, њихова дужина је преко 36 км, ти каблови се налазе у тротоару, од једног до другог тротоара, веза иде кроз цеви. Данас се ради завршни слој асфалта и циљ извођача радова јесте да се ти радови изведу без састава, због тога имамо три финишера на градилишту, два истовремено уграђују на коловозу, један уграђује асфалт на прилазима, тако да ће бити изведени радова без састава што је врло битно за саобраћајницу и што нисмо до сада имали у Лесковцу.“