Представници локалне самоуправе посетили О.К. Лесковац 98 поводом Међународног дана спрота

Лепа вест за малишане, после дуго година поново ради мали базен
06.04.2022.
Проф др Драган Радовановић – књижевни сусрет и промоција књига
06.04.2022.
Лепа вест за малишане, после дуго година поново ради мали базен
06.04.2022.
Проф др Драган Радовановић – књижевни сусрет и промоција књига
06.04.2022.

Поводом Међународног дана спорта представници локалне самоуправе града Лесковца посетили су одбојкашице ОК Лесковац 98 како би им пожелели срећу пред утакмицу у недељу која би требало да потврди пласман овог клуба у Прву А лигу Србије.

Доктор наука из области физичке културе и спорта, члан Градског већа, Александар Пејчић је у име локалне самоуправе и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановића поздравио присутне, казао да је обилазак одбојкашица уприличен на Међународни дан спорта и подсетио да је Пјер де Кубертен са својим пријатељима 1986. године обновио Олимпијске игре.

„Ми смо данас овде да бисмо пружили подршку нашим одбојкашицама пред важну утакмицу. Надамо се да ће оне и даље наставити своју добру игру и да ће у неком наредном периоду ући и у Супер лигу. Оне су доказале да својим квалитетом могу да се носе са такмичењем. Град Лесковац је за функционисање овог клуба, путем програмског финансирања, издвојио 3,6 милиона динара од укупно 120 колико је намењено за 107 клубова, а поред тога иста сума се издваја и за функционисање СРЦ Дубочице на годишњем нивоу.

Спорт је и те како битан за читаву заједницу. Поред здравственог, педагошког и социјалног аспекта, можемо рећи да Лесковац поред традиционалних брендова обнавља и спорт и да су спортисти који на квалитетан начин проносе глас о нашем граду“ – поручио је Пејчић.

Даница Ћирковић, капитен ОК Лесковац 98, рекла је:

„Љубав према овом спорту гајим од малена. Одбојка ме је научила дисциплини, упорности, одговорности и истрајности, како у одбојци, тако и у свим другим животним ситуацијама. Зато сматрам да је за младе јако битно да се баве спортом. Као капитен тима, ове сезоне добила сам велику одговорност и дала сам обећање да ћу оправдати очекивања клуба, града Лесковца и градоначелника. Четири кола пре завршетка лиге довели смо клуб у виши ранг такмичења, надам се да ћемо наставити овим темпом и да ћете моћи следеће сезоне да навијате за наш клуб у првој А лиги. Посебну захвалност упућујем граду и градоначелнику др Горану Цветановићу без чије подршке не бисмо успели да остваримо овакве резултате.“

Тренер овог клуба, Миодраг Рајковић је на конференцији за медије казао:

„Клуб броји преко 200 девојчица, тренутно се такмичимо у свим селекцијама. Осим првог тима који се бори и који ће вероватно у недељу да потврди улазак у прву лигу, други тим ће такође ући у виши ранг, то је друга лига јер смо тренутно први у регионалној лиги. Кроз период од 4 године ми смо дали одређени број репрезентативаца, што у пионирској, што у кадетској, што у јуниорској категорији, нисмо седели скрштених руку, него смо сваки дан и сат користили да та деца буду узорни спортисти и да буду пример другој деци.“

Након конференције новинари су снимили базене СРЦ Дубочица који крећу са радом од сутра. Према речима директора Ивана Миловца мање од месец дана се радило на ремонту, прању и сређивању базена, и додао да се по први пут након много година може користити и најмањи базен намењен најмлађима.

Руководилац техничке службе Љубиша Цветковић је истакао да су запослени скинули све оштећене слојеве, стављен је нови хидроизолациони слој, сређене су греде, те додао да овакав вид радова није извођен он изградње базена уз констатацију да се испод базена налази целокупан комплекс и погон где се врши обрада воде.