НОВОИМЕНОВАНИ АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ЛИ ЂЕУНГ ЈЕ ДАНАС ПОСЕТИО ЛЕСКОВАЦ

НОВО ВОЗИЛО ЈАВНО КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА ВОДОВОД
31.03.2022.
Председник Русије Владимир Путин, потписао указ да од 01. априла непријатељске земље мораће да плаћају гас у рубљама
31.03.2022.
НОВО ВОЗИЛО ЈАВНО КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА ВОДОВОД
31.03.2022.
Председник Русије Владимир Путин, потписао указ да од 01. априла непријатељске земље мораће да плаћају гас у рубљама
31.03.2022.

Његова екселенција, новоименовани амбасадор Републике Кореје Ли Ђеунг је данас посетио Лесковац.

Амбасадора је, у свом кабинету, угостио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, пожелео му добродошлицу и нагласио да Република Кореја и Лесковац годинама уназад негују добре односе. Градоначелник је амбасадора упознао са привредом у Лесковцу, поменуо јужнокорејску компанију Јура, затим Аптив, Џинси, говорио о домаћи предузетницима и нагласио да се у Лесковцу у протеклој години запослила 2041 особа, те да Лесковац једини у Србији има БФЦ сертификат са процентом испуњености критеријума од 96,33%.

„У нашем граду, веома успешно, послује компанија Јура, са три погона и око 3500 запослених радника. У трећи погон, Јура је уложила око 48 милиона евра, од тога 18 милиона евра у сам објекат, а остатак у опрему. Тренутно је у овом погону запослено 850 радника, а има простора и за запослење још 200 радника“ – казао је градоначелник и додао да компанија Јура планира додатна улагања у своје погоне.

Било је и речи о периоду између два светска рата када је Лесковац био називан Српским Манчестером, као и о филму „Било једном у Србији“ о том периоду града на Ветерници.

Амбасадор Ђеунг се захвалио на добродошлици, казао да је у Србији три месеца, да жели што боље да упозна нашу земљу, те да је посета Лесковцу у том смислу веома значајна и да има циљеве за унапређење сарадње двеју република:

„Шеснаестог марта сам уваженом председнику Вучићу предао акредитацију и тада сам му рекао да имам циљ који се односи на повећање трговинске размене између наше две земље и на долазак још јужнокорејских инвеститора у Србију.“

Амбасадор је рекао да се радује будућим сусретима и да ће својим сународницима пренети позитивне утиске о дивном граду на југу Србије и дивним људима у Лесковцу.

Након састанка у Кабинету градоначелника, амбасадор Ли Ђеунг и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић су се у пратњи сарадника састали са руководством јужнокорејске компаније Јура, генералним директором Сон Ук Хуном, менаџерима Чои Јин Гоном и Ин Хо Сонгом и менаџером задуженим за људске ресурсе Радивојем Стојановићем у седишту компаније у Лесковцу. Један од менаџера, Сонг Гу Сеоб је у кратким цртама представио компанију Јура која је у Републици Кореји основана 1993 године, а данас запошљава преко 25.000 људи широм света и има годишњи промет 300 милијарди корејских вона. Како је истакнуто, задовољни купци и висок квалитет производа су основни приоритети компаније која се бави производњом делова за сигурне и еколошки прихватљиве аутомобиле.

Нови директор задужен за производне погоне у Лесковцу Сон Ук Хун је истакао да је присуствовао церемонији у Зеленој зони поводом изградње фабрике компаније Еренли и додао да је локална самоуправа града Лесковца посвећена привредном развоју и добром односу са страним привредним субјектима. Он се захвалио градоначелнику Цветановићу на доброј сарадњи и помоћи и истакао да компанија Јура стоји граду у којем послује на располагању и убудуће.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се захвалио менаџменту Јуре на досадашњим донацијама које су биле усмерене здравственим институцијама и школама и додао да се нада да ће се са таквом праксом наставити и у предстојећем периоду. Градоначелник се осврнуо на период Ковид кризе која је захваљујући брзој реакцији града и компаније брзо превазиђена и закључио да ће локална самоуправа града Лесковца настојати да настави коректан однос са новим амбасадором Републике Кореје и новим директором Јуре.