НОВО ВОЗИЛО ЈАВНО КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА ВОДОВОД

ЈКП „КОМУНАЛАЦ“ НАСТАВЉА СА ИНВЕСТИЦИЈАМА
31.03.2022.
НОВОИМЕНОВАНИ АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ЛИ ЂЕУНГ ЈЕ ДАНАС ПОСЕТИО ЛЕСКОВАЦ
31.03.2022.
ЈКП „КОМУНАЛАЦ“ НАСТАВЉА СА ИНВЕСТИЦИЈАМА
31.03.2022.
НОВОИМЕНОВАНИ АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ЛИ ЂЕУНГ ЈЕ ДАНАС ПОСЕТИО ЛЕСКОВАЦ
31.03.2022.

Јавно комунално предузеће Водовод, представило је данас ново специјално комбиновано возило Канал џет са двоструком наменом. Реч је о возилу које ће олакшати одржавање разгранате канализационе мреже.

Укупна запремина резервоарског простора возила је 8 кубика, од чега је 5 кубика намењено за воду фекалног порекла, док је 3 кубика намењено за чисту воду. Возило је опремљено свом пратећом опремом укључујући и вакуум пумпу и пумпу високог притиска која је опремљена великим и малим витлом са цевима дугим од 100 метара, са комплетном опремом за руковање, сензорима и алармима којима се омогућава безбедан рад руковаоца специјалним возилом. Такође возило је опремљено мотором еуро 6 које задовољава све еколошке стандарде у складу са заштитом животне средине. Цела надоградња возила на Ивеко шасији је покривена спољашњом маском аеродинамичног облика, чиме су све компененте надоградње заштићене од спољашњих атмосферских утицаја и механичких оштећења возила.

Укупна вредност набавке возила путем финансијског лизинга износи 29,8 милиона динара.
Возило је представио директор ЈКП Водовод Станиша Ристић који је рекао:

„Највећа предност овог возила је обављање две функције истовремено или појединачно у зависности од потребе на терену, а то је одгушење канализације воденим млазом под притиском али и усисивање муљевитог садржаја вакуум пумпом. На овај начин омогућено је брзо, ефикасно и економично чишћење и одржавање градске канализационе мреже.“