Млади више не могу одлазити из Србије

ЗАВРШЕНА ПОДЕЛА ПАКЕТА ПОМОЋИ
30.03.2022.
ЈКП „КОМУНАЛАЦ“ НАСТАВЉА СА ИНВЕСТИЦИЈАМА
31.03.2022.
ЗАВРШЕНА ПОДЕЛА ПАКЕТА ПОМОЋИ
30.03.2022.
ЈКП „КОМУНАЛАЦ“ НАСТАВЉА СА ИНВЕСТИЦИЈАМА
31.03.2022.

Опозиција града Лесковца окупљена око листе "Мариника Тепић - Уједињени за победу Србије", у минут до 12 је одржала конференцију за новинаре преко пута Лесковачког културног центра.

Млади више не могу одлазити из Србије, свима онима који имају просек 9.5 почетна плата биће 1.000 еура, рекла је Јелена Спирић председник Гро Јелена Спирић.

„Као што и сами знате и видите промена се једноставно осећа и осећа се да промене долазе и морају доћи након 10 година уцењивања, претњи, пелена и лошег живота и малих субвенција тј никаквих субвенција, најнижих плата. Када смо код најнижих плата оне не могу бити правдане кризом у Украјини, зато што смо само прошле године имали повећање цена од 14%. Томе је дошао крај. Нема више страха, сви радимо на томе ради цела опозиција. Синоћ смо се састали, имамо тимове адвоката који су ту за све грађане, сваког дана до дана избора и наравно на самом дану избора, како једноставно неће дозволити прекрајање воље грађана. Поред њих морам да се захвалим и свим контролорима, свим храбрим људима који су ову недељу доживели као референдум, као што би неки људи рекли највећи протест у скоријој историји. Зато што својом храброшћу показују и доказују да је част бити контролор на изборима.

Поред свега тога имамо и Маринику Тепић.
Маринику, најхрабрију жену у Србији која се обавезала заједно са потпредседницима и председником странке Слободе и правде да ће се једноставно да ће се повући шест месеци по долажењу на власт уколико се промене и програм не о којем причамо не спроведу у дело. Те промене морају бити промене из корена, зато што наши млади више не могу одлазити из Лесковца из Србије. Младима морамо пруижити један нормалан живот.
Запошљавање у државној администрацији не сме се више ослањати на уцене, већ да сви млади који заврше факултете и који имају просечну оцену преко 9.5 морају да морају бити запослени и да њихова почетна плата мора бити 1.000 евра са тенденцијом раста. Да бесплатну прву годину морају имати сви они који упишу државне факултете. Да субвенције за стамбене кредите младим паровима морају се дати и да та субвенција се односи на оптис камате.
Предузетници до 35 година који имају примања на годишњем нивоу мање од 600.000 биће ослобођени пореза. То је оно што им треба, што треба младим људима. Није само да су овој власти млади запостављени већ су то и пољопривредници. И зато више неће бити акциза на гориво. Зато ћемо имати 1000е за хектар под стаклеником и зато ће сви ти пољопривредници имати 6 евро/центи за сваки откупљени килограм парадајза. Зато што сви ти људи залужују и зато су опет колико толико успели под једном преобученом радикалском влашћу.
Зато што сви они и сви ми овде заслужујемо да живимо пристојно. Зато што Лесковац може и мора вратити некадашњи сјај. Некада весели и насмејани јужњаци неће више стајати у редовима за одлазак у иностранство и неће више бити препознати по пеленама из Јуре или по Аптив синдрому. Вратићемо и осмех и достојанство и добар живот какав заслужују. Зато позивам све да изађу 3. Априла на гласање, да обавезно гласају, а ми овде нудимо промене из корена. И зато заокружите број 5 за парламентарну листу и број 4 за председничку листу за господина Здравка Поноша који за разлику од тренутног председника неће наплакивати, неће претити бешењем, већ ће бити човек који ће Србији вратити достојанство и стабилност“, рекла је Јелена.