МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА ДОНИРАЛО ОПРЕМУ ГИМНАЗИЈИ, ЕКОНОМСКОЈ И МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ

Лесковац ће ускоро имати игралиште за псе
30.03.2022.
ЗАВРШЕНА ПОДЕЛА ПАКЕТА ПОМОЋИ
30.03.2022.
Лесковац ће ускоро имати игралиште за псе
30.03.2022.
ЗАВРШЕНА ПОДЕЛА ПАКЕТА ПОМОЋИ
30.03.2022.

Град Лесковац константно ради на унапређењу услова за бављење спортом и на побољшању спортске инфраструктуре. Свесни чињенице да је школски спорт база за све спортове у претходном периоду израђено је 19 игралишта, вредности око 60 милиона динара, фискултурна сала у школи „Вожд Карађорђе“ вредности 35 милиона динара, реновирана сала ОШ „Јосиф Костић“, адаптирана сала ОШ „Коста Стаменковић“, изграђена вишенаменска сала „Партизан“, коју користе и ученици школе ОШ „Светозар Марковић“.

Поред тога што сале опремамо из сопствених средстава, значајне су и донације Министарства омладине и спорта и Савеза за школски спорт.

Гимназија, која је недавно прославила 140 година рада и награђена Сретењским орденом другог степена указом председника Републике Србије Александра Вучића, своју фискултурну салу опремиће опремом која је донирана од стране Министарства омладине и спорта. Комплет опреме чине: две кошаркашке табле, рукометни голови, мрежа за одбојку и 40 лопти за рукомет, одбојку, фудбак и кошарку.

Значај ове донације превазилази финасијску вредност, јер ће је користити ученици Гимназије, али и Економске и Музичке школе који су и корисници ове фискултурне сале и зграде. Спортске екипе ових школа су до сада показале одличне резултате на свим нивоима школских такмичења, а верујемо да ће им пристигла опрема пружити још боље услове и мотивисати их да и у будуће нижу успехе.

С тим у вези у име колектива и ученика ових еминентних васпитно-образовних установа, Драгана Цветановић, директорка Гимназије Лесковац, Биљана Ђорђевић, директорка Економске школе „Ђука Динић“ и Биљана Миљковић, директорка Музичке школе „Станислав Бинички“ упутиле су речи захвалности Министарству омладине и спорта и министру Вањи Удовичићу на значајној донацији и свеукупној подршци која доказује посвећеност образовању, васпитању и здравом одрастању деце и младих.