СВЕ СПРЕМНО ЗА ФИНАЛНИ ТУРНИР КУПА СРБИЈЕ „ПРОФ. ДР БРАНИСЛАВ ПОКРАЈАЦ“

Почело уређивање тротоара у улици Моше Пијаде
30.03.2022.
Почела реконструкција моста у Турековцу
30.03.2022.
Почело уређивање тротоара у улици Моше Пијаде
30.03.2022.
Почела реконструкција моста у Турековцу
30.03.2022.

Данас је у великој хали СРЦ Дубочице, у којој ће сутра и прекосутра бити одржан финални турнир Купа Србије „Проф. др Бранислав Покрајац“, по први пут у Лесковцу након скоро седам деценија дуге рукометне традиције, одржана конференија за медије. У великој хали постављена је и нова подлога, и завршено постављање осветљења.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић тим поводом казао је:

„Специјална подлога ГЕРФЛОР на којој се одигравају такмичења међународног карактера је већ постављена, а ускоро ће бити достављена и постављена ЛЕД светла и ЛЕД екрани са три стране терена тако да ће такмичење бити у рангу најпрестижнијих. Позивам Лесковчане да сутра и прекосутра посете СРЦ Дубочица и уживају у овом спортском спектаклу - полуфинални дуели играју се 31. марта, а у њима се од 16:30 састају РК Војводина и Раднички из Крагујевца, односно РК Дубочица и РК Металопластика од 19:00 часова. Финале Купа „Проф. др Бранислав Покрајац 2022“ на програму је 1. априла од 19:00 часова уз директни пренос на Радио телевизији Србије.

Дођите сутра да подржимо наше рукометаше којима поново желим много успеха и титулу освајача Купа Србије „Проф. др Бранислав Покрајац“!“

Србислав Нешић, председник РК Дубочица је истакао:

„Почетком ове године Град Лесковац и рукометни клуб „Дубочица“ добили су организацију завршнице купа Србије у рукомету, и могу да вам кажем да то није случајно изабран град Лесковац јер у Рукометном савезу да би организацијом оваквог турнира рукомет добио многоу смислу популаризације самог спорта. Требало је доста тога уложити да се овај турнир несметано одвијао. Град Лесковац је, као и увек до сада, додатних милион и двеста хиљаде динара издвојио из буџета Града која ће бити уложена. Сутра почиње турнир, те је за постављање ове подлоге, за 80 метара лед светала која иду због директног преноса РТС-а. Има ту доста тога, видећете, у петак и четвртак, дешавања, шта је то све лепо замишљено, тако да процедура је у веома кратком року спроведена. Град Лесковац и градоначелник су то експресно обавили свој део посла, а средства су већ пребгачена на рачун рукометног савеза тако да ће они располагати тим, а о утрошеним средствима ћемо вас обавестити ради правдања свих тих средстава.“

„Као што знате турнир почиње сутра у 16 часова и 30 минута. Прва полуфинална утакмица између Војводине и Радничког Крагујевац, наша је од 19. Финале је у петак у 19 часова, надамо се да ћемо ми бити у финалу и молимо све навијаче из Лесковца и који већина њих је највећи део њих је добио улазнице, може да дође, ко није добио, добиће на почетку улазнице оне које су остале. Остао је веома мали број тако да морамо да водимо рачуна и о безбедности и контроли броја људи који ће бити у хали,“ – додао је Нешић. Директор СРЦ Дубочица Иван Миловац, на конференцији за медије је говорио о актуелним и текућим улагањима. Поменуо је да је из буџета града планирано 11 милиона за инвестиционо одржавање СРЦ Дубочица.

„Сад смо у поступку набавке итисона како бисмо ову нову подлогу могли да заштитимо, тренутно радимо ремонт базена, не само прање и чишћење, већ и изолацију, јер већ 22 годину постоје базани, и ту смо уложили око 600 хиљада динара. Оно што нам предстоји јесте излоција крова западног дела анекса, као и топлотну излолацију цеви на базенима. Планирамо да за 1,2 милиона све цеви и котао изолирамо и заштитимо, како би се за годину и по највише улагање исплатило,“ – и додао да ће се до почетка јуна средити оба тениска терена, како би могли у сезони да се користе.